Telo

DA LI JE MOGUĆE UKLANJANJE TETOVAŽE KOD KUĆE: Snimak koji je posvađao ljude na društvenim mrežama, komentari se samo nižu! (VIDEO)

Kako ističu tatu majstori ovako nešto jednostavno nije moguće zato što mastilo dopire duboko u kožu.

28.09.2023 13:00

DA LI JE MOGUĆE UKLANJANJE TETOVAŽE KOD KUĆE: Snimak koji je posvađao ljude na društvenim mrežama, komentari se samo nižu! (VIDEO)
Printscreen/www.tiktok.com/louisb21

Poslednjih decenija tetovaže su postale izuzetno popularne a često se na ovu vrstu trajnog obeležja na koži odlučuju i jedva punoletni mladići i devojke. Nije neobično da se nakon izvesnog vremena osoba koja je utradila tatu predomisli i poželi da je ukolni sa svog tela.

Burne polemike 

Kako ističu tatu majstori uklanjanje tetovaža uz pomoć lasera je mnogo bolnije i skuplje nego tetoviranje. U pitanju je dugotrajan postupak koji često ostavlja trajna oštećenja na površni kože. Proceduru uklanjanja tetovaže sporvodi isključivo obučena osoba, a najčešće se radi na klinikama ređe u samim tatu salonima.

Međutim, na društvenoj mreži Tik Tok pojavio se snimak navodnog uklanjanja tetovaže kod kuće. U pitanju je navodno bezbolana procedura i za samo tri sata tatu će nestati.

Kako se vidi na snimku mesto tetovaže se najpre naprska uljem u spreju, potom se premaže gelom od sveže aloje, zatim se na nju stave kolutovi krastavca i poseban abrazivni suđer. Mesto se umota u providnu foliju i drži tri sata nakon čega je tetovaža nestala.

Ovaj snimak je posvađao ljude na društvenim mrežama i izazvao burnu raspravu da li je ovo u opšte moguće.

- Ko se iole razume u tetovaže zna da ovo jednostavno nije moguće. Mastilo ulazi duboko u kožu i nemoguće ga je skinuti na ovaj način.

- Ja sam tatu majstor i mogu odmah da vam kažem da je ovo prevara i da nije moguće.

- Ljudi, da li ovo zaista radi? Imam gomilu tetovaža koje želim da uklonim ali nemam novca za laser.

- Meni izgleda realno zašto da ne.

- Ovo je prevara, čak i ne snimaju istu ruku ovog mladića. Ne nasedajte na gluposti.

- Ne znam koliko treba da budeš glup da poveruješ u vako nešto - bili su samo neki od komentara na ovaj post.

@bravenyeo Secrets laser clinics don’t want you to know!!! 😤 | IG: bravenyeo #sgtattoo #japanesetattoo #necktattoo ♬ original sound - spedupsongsnlyrics

Još jedna prevara

Na drugom snimku na istoj mreži vidi se pak mlada devojka koja je otkrila svoj trik za uklanjanje tetovaža. Ona je na vlažnu maramicu sipala malo morske soli i time istražljala svoj tetovirani vrat a slika je bukvalno nestala.
- U tatu centrima ne žele da znate za ovaj način uklanjanja tetovaža - stajalo je u opisu ovog posta.

Komentari na ovaj post su bili još oštriji.

- Nemojte da lažete ljude. Ovakvo uklanjanje tetovaža jednostavno ne postoji.

- Dame i gospodo, na ovaj način se može ukoloniti samo privremena tetovaža napravljena od kane. Za sve druge nije moguće.

- Nemojte trljati kožu sa soli, to može biti vrlo nezgodno.

- Kako ljudi uopšte mogu za ozbiljno da shvate ovakve gluposti. Uklanjanje tetovaža moguće je samo uz pomoć lasera i tačka - bili su neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)