Telo

Šta je bolnije: staviti ili skinuti tetovažu?

Količina bola zavisi od mesta gde se tetovaža nalazi i spretnosti onoga ko je uklanja

21.02.2022 10:00

Šta je bolnije: staviti ili skinuti tetovažu?
Pixabay

Češće ćete čuti da neko želi da stavi nego da ukloni tetovažu. Uz pravljenje određenih simbola i umetničkih dela na koži, pomoću boje i igala, ide određena vrsta boli, jer mastilo mora da se ubrizga dovoljno duboko kako tetovaža ne bi izbledela.

Sasvim je sigurno da ljudi razmišljaju kakva je to vrsta bola. U početku će sigurno biti neprijatno, ali će se vrlo brzo telo adaptirati. Nakon urađene tetovaže, bol se povlači, osim ako ne dođe do određenih komplikacija.

Ponovo tu vrstu bola možete osetiti ukoliko odlučite da uklonite tetovažu. Mnogi to upoređuju kao „prskanjem vrućeg ulja po koži“.

Pixabay

Stavljanje i uklanjanje tetovaže zavisi od mesta na telu

 

Healthline napominje da, pošto prag bola kod pojedinaca varira, možete očekivati da će se i reakcije na bol od tetovaže razlikovati. Lokacija i postavljanje tetovaža takođe može odrediti količinu bola koju neko doživljava.

Poznato je da delovi tela sa najmanje mesa ili masti, ili mesta sa nervnim završecima - kao što su grudni koš, pazusi, gležnjevi, potkolenice, pa čak i bradavice - izazivaju mnogo bola.

Sa druge strane, mesta kao što su ruke i listovi su znatno manje bolna za tetoviranje. Veština i spretnost umetnika takođe igraju ulogu u tome koliko bola ćete doživeti dok se tetovirate.

Isti principi važe i za uklanjanje tetovaže koje se uglavnom rade laserski. Pored mesta na telu gde se nalazi tetovaža, visina bola će zavisiti i od profesionalnosti onoga ko je uklanja. Što brže i preciznije rade, to bolje.

Iako postoje neki drugi trikovi za uklanjanje tetovaža po principu „uradi sam“, oni obično bole gore i na kraju su neefikasni. S tim se ne treba igrati i neophodno je potražiti stručnu pomoć za uklanjanje tetovaža, piše thelist.com.

Komentari (0)