Uživaćete!

OTARASITE SE SUVE KOŽE I CRVENILA ZAUVEK: Uživajte u toploj kupki i mekoj koži uz jedan TRIK!

Ovaj trik sačuvaće vašu kožu od zime i suvoće!

09.02.2022 22:18

OTARASITE SE SUVE KOŽE I CRVENILA ZAUVEK: Uživajte u toploj kupki i mekoj koži uz jedan TRIK!
pexels.com

Zimi mnogi od nas prolaze kroz pravi pakao u vidu začaranog kruga hladnoće, tople kupke i svrab kože. Jednostavno zbog vetra i niskim temperatura isužujemo kožu u toploj kupci i onda nam koža pati, peče nas i svrbi i potpuno je crvena. 

Portal Srećna republika prenosi vam savet dermatologa Natali Aligur, koja je otkrila tajnu vlažne i mekane kose, čak i zimi. Ona je otkrila da obožava ulja, te da njihovo mazanje može mnogo da pomogne koži. Iako ovo već znate, posebno u Natalijinoj rutini jeste to što ona nanosi ulje i pre tuširanja toplom vodom. 

. Jedan od mojih omiljenih rituala za negu suve kože, posebno zimi, je nanošenje ulja, posebno ulja od koštica grožđa, na celo telo pre nego što skočim pod tuš – ističe ona. Ova uljna barijera sprečava prekomerni gubitak vode i pomaže kod bilo kakve iritacije. Ovaj savet je posebno koristan za one koji vole dugo tuširanje pod toplom parom, jer topla voda može ukloniti prirodna ulja i lipide sa vaše kože.

- Većina ljudi ima tendenciju da produži vreme provedeno pod tušem, kao i da poveća temperaturu vode na skoro vruće nivoe da bi se 'zagrejala', a to koži bukvalno oduzima vlagu - objašnjava Agilar. Oblaganjem kože masnom barijerom smanjujete oštećenje prirodnog lipidnog sloja vaše kože i održavate njen integritet; u suštini, stvarate barijeru između ključale vode i vaše kože, sprečavajući je da se isuši. Na ovaj način više nikada nećete morati da se odreknete čarolije tople kupke. 

 

Komentari (0)