Uvek ste prelepe!

NEGA KOŽE NIKADA NIJE BILA LAKŠA: Ovo su savršeni predlozi za savršen izgled!

Malo pomoći za savršenu lepotu kože lica i tela!

31.01.2022 23:13

NEGA KOŽE NIKADA NIJE BILA LAKŠA: Ovo su savršeni predlozi za savršen izgled!
pexels.com

Svaka žena je po prirodi prelepa, ali je njenoj lepoti ponekada potrebna pomoć, a posebno u ziskom periodu kada oštri vremenski uslovi uništavaju njeno nežno lice i kožu. Portal Srećna republika pronašao je nekoliko načina koji će vam pomoći da vaša koža bude hidrirana, nežna, sjajna i mladolika, a koji su potpuno prirodni i omogućavaju vam da svoju lepotu iskažete na pravi način.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina prirodan je sastojak koji se nalazi u našoj koži i zglobovima, a koji nas čini mladim i lepim. Naime, ovaj šećer do tridesete godine našeg života luči se u velikim količinama u našem telu, što našu kožu čini glatkom i sjajnom, a takođe poboljšava zdravlje naših zglobova. Problem je što koncentracija ove supstance u našem telu opada sa godinama, te naša koža počinje da se bora i gubi elastin, zbog čega je neophodno da ovu supstancu nekako nadoknadimo. To možemo uraditi kroz konzumaciju hrane bogate hijaluronom poput zelenog voća i povrća ili hranom bogatom vitaminom C, kao što je citrusno voće ili karfiol i onom koja u sebi sadrži cink, poput kokosa i kikirikija. Osim zdrave ishrane, nije na odmet da pokušate i sa kremicama na bazi hijaluronske kiseline. Ovaj preparat doživeo je pravi procvat pre 20 godina, a čini se da je potpuno jasno i zašto.

Apsolutni hit 21. veka, koji popunjava bore i daje licu volumen, je i hijaluronski filer, koji se najčešće koristi da bi se popunile već formirane bore u cilju podmlađivanja ili da bi se voluminizovalo lice, odnosno pre svega usne i jagodice. Pre same procedure se koža temeljno čisti i uklanja se sva šminka. Stručno lice zatim nanosi anestetik u obliku kreme, kako ne biste osećali bol. Nakon 15 minuta anestetik se uklanja i pristupa se aplikovanju hijaluronskih filera u kožu lica tankim iglicama. Oni, kao i botoks, traju do 12 meseci, a nakon tog perioda preporučuje se da se tretman uradi ponovo da bi se održao savršen i prirodan izgled koji ste dobili tim tretmanom, a takođe svaki naredni tretman trajaće sve duže i duže.

Botoks

Botoks je možda najupitniji vid nege kože lice i tela. Brojni skeptici skloni su da ga nazivaju veštačkim i da objašnjavaju kako šteti zdravlju i čini lice da izgleda veštački. Međutim, kao i kod svih lekova i medicinskih tretmana mnogo je bitno proveriti kod koga idete. Kada profesionalac odradi botoks tretman, vaša koža izgledaće prirodno, a efekat će biti vidljiv nakon dva do četiri dana. Ne samo da botoks može da izgleda prirodno, već on i jeste potpuno prirodan sastojak, iz jedne bakterije, ali potpuno pročišćen, koji se koristi i u drugim granama medicine, posebno kod neuroloških bolesti poput multiple skleroze ili migrena. Tretman je potpuno bezbedan i traje svega pet minuta, a kad je estetska hirurgija u pitanju koristi se da bi se smanjila pojava bora, kao i da bi se smanjile bore koje već postoje. Vaš doktor moraće prvo da oceni kvalitet kože i da mapira na vašem licu gde treba ubrizgati botoks, što se radi tankim iglama pod lokalnom anestezijom, a zatim će on sprečiti preterane pokrete mišića koji stvaraju bore. Važno je ponovo napomenuti da ako vam botoks ne uradi proveren doktor može se desiti da vam ubrizga previše botoksa i samim tim da vaše lice postane previše nepokretno i tako izgleda kao da je veštačko. Osim što ulepšava vaše lice, botoks popravlja i cirkulaciju, pa tretirana zona postaje sjajnija i svežija i blistavija, a, takođe, sprečava znojenje, pa se osim na licu, tretman neretko sprovodi i na koži pazuha, dlanova i stopala.

 

 

Vitaminski piling 

Nega kože, ipak, mora da se zasniva i na običnu, svakodnevnu, negu kod kuće, a ne samo na botoksi ili druge estetske tretmane. Iz tog razloga, posebno u ovom periodu kada prelazimo iz zime u proleće, preporučujemo vam da probate vitaminski piling. Ovaj piling možete kupiti i bilo kojoj drogeriji ili pakpriuštiti sebi tretman u nekom bjuti salonu, ali za koju god opciju da se odlučite, bitno je da dozvolite svojoj koži da uživa u tretmanima ovog tipa. Vitamisnki piling podrazumeva vitamin C, vitamin E i B5, ekstrakt čajnog drveta i gingo bilobe, biokompleks sedam biljaka i još mnogo toga, a čini veliki broj benefita za vašu kožu:

  • Usporava proces prirodnog starenja kože, sprečavajući kidanje kolagenih vlakana.
  • Stimuliše sintezu kolagena jer omogućava hidroksilaciju prolina i lizina. Prolin i lizin su aminokiseline koje pospešuju stvaranje i jačanje vezivnog tkiva.
  • Štiti od štetnog delovanja sunca.
  • Uklanja fleke i pigmentacije
  • Ujednačava boju tena
  • Sprečava sintezu melanina i smanjuje količinu postojećeg

Komentari (1)

angie

18.02.2022 12:06

Blizim se cetrdesetoj godini, trenutno koristim kremu sa hijaluronom, odlicna je, ali mislim da mi za koju godinu ona nece biti dovoljna, pa cu verovatno oprobati neki blazi tretman u nanoklinici kao sto su mezoniti...