SVE MI BOJE LEPO STOJE

SMELO I ŠARENO: Našminkajte se kao holivudske dive!

Da li imate osećaj da ste prevazišli neutralne nijanse i želite da svom licu dodate malo više boje? Na pravom ste mestu, donosimo vam tri zabavna izgleda koje smo „pozajmili“ od slavnih dama.

28.01.2022 18:52

SMELO I ŠARENO: Našminkajte se kao holivudske dive!
facebook/printscreen- Cosmopolitan

Ako imate želju da eksperimentišete sa bojama i dodate svom licu malo živosti, ne postoji bolji način za to od šminke. Ona vam dozvoljava da se igrate i napravite bezbroj zabavnih kombinacija. I dok su neutralni, smeđi tonovi laki za uklapanje i zgodni za svakodnevni makeup, jarke boje umeju da deluju pomalo zastašujuće, posebno nekome ko je početnik.

Ipak, postoje prilike koje će vam dozvoliti da se odvažite i svoje lice pretvorite u slikarsko platno. A portal Srećna Republika vam donosi tutorijal kako biste uz stručne savete svoje lice pretvorili u najlepše umetničko delo a sebe u istinskog umetnika.

Šminkerka Pajal Džej je poznata po svojim snimcima u kojima joj kao inspiracija za šminkanje služe fotografije poznatih dama i šminka na njihovom licu. Ona mlada dama je smela, te se često odluči za jarke boje a svojim jednostavnim koracima i načinom objašnjavanja ruši sve strahove i strepnje od upadljive šminke.

Prvi izgled koji je obradila je šminka indijske glumice Prijanke Čopre i u svega par koraka je pokazala kako da samouvereno ponesete kombinaciju tirkizne i senke boje jorgovana na očima, plavu maskaru i sedefasti ljubičasti ruž.

 

 

Sledeći makeup look koji je rekreirala je inspirisan glumicom Zendejom, s tim što se Pajal odlučila za „cut crease“ tehniku sa malo drugačijim koloritom, te je umesto plave i ljubičaste kombinacije, upotrebila senf žutu i ružičastu senku, crni ajlajner, belu olovku za oči kako bi one delovale otvorenije i krupnije i sjaj za usne u „nude“ nijansi.

Muza za treći izgled joj je bila glumica Šej Mičel a mnogima se upravo ovaj izgled najviše svideo. Za njega su vam potrebne kajsijasta i roze senke, crni ajlajner, par slojeva maskare i tečni ruž u boji trule višnje. Ovaj vamp izgled je dovoljno upečatljiv da privuče poglede ali i dovoljno nosiv za neke posebne prilike.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)