Telo

EVO KAKO DANAS IZGLEDA ŽENA KOJA SE TRANSFORMISALA KUPUS DIJETOM: Svet je ranije brujao o njoj, a sada je ponovo tema broj jedan! (FOTO)

Laura Frankam je trpela vređanja jer je u 16. godini došla do veličine od 3XL, a onda je rešila da proba specifičan način ishrane.

01.03.2023 10:17

EVO KAKO DANAS IZGLEDA ŽENA KOJA SE TRANSFORMISALA KUPUS DIJETOM: Svet je ranije brujao o njoj, a sada je ponovo tema broj jedan! (FOTO)
Fejsbuk-Laura Frankham

Laura Frankam bila je samo jedna od tinejdžerki koja je imala problem sa viškom kilograma. Sa samo 16 godina dostigla je veličinu 3XL. Prema njenim rečima, toliko joj je bilo dosadno i imala je takvu krizu samopouzdanja da je utehu pronalazila u hrani. Tokom celog dana jela je ugljene-hidrate u prekomernoj meri. Čips i čokalada bili su joj ne grickalice, već nešto poput obroka. Često joj se dešavalo da večera i po 2 puta.

- Jela bih kod prijatelja ili rodbine, pa ponovo kada bih došla kući. Mama bi spremila pitu sa mesom i sirom koju ne bih odbijala iako sam već večerala. S druge strane, jela sam gomilu peciva i grickalica po ceo dan. Tek sam oko 16. godine počela da uviđam da imam problem. U školi bi mi dobacivali da sam debela, a to bi se nastavljalo i na ulici. Često bi se prozivkama pridruživali i ulični prolaznici, onda bih se osećala zaista užasno - objasnila je Frankamova, a preneo Ekspres.

Ona navodi da je vremenom postala asocijalna budući da nije želela da odlazi na rođendane i zabave na koje bi je prijatelji zvali.

- Osećala sam se da me zovu samo da bi me ismevali. Nisam želela da idem, zatvorila bih se u kuću i konstantno se hranila nezdravo. Došlo je dotle da gotovo ništa od garderobe nisam mogla da nađem da obučem, a i dalje sam imala potrebu sve više da jedem. Kako sam dobijala sve više kilograma, sve više i više sam jela. Na kraju sam shvatila da moram nešto da promenim. Pokušavala sam da nađem dijetu sa kojom bih najviše smršala, ali bez efekta povraćaja kilograma, i našla sam je u vidu dijete sa slatkim kupusom - objasnila je ta mlada žena.

Kod dijete sa slatkim kupusom, pod uslovom da volite sladak kupus, on se jede konstantno tokom 7 dana. Neverovatno, ali Laura je uspela uz pomoć takve dijete da izgubi sve kilograme viška.

- Budući da sam već tokom prve nedelje počela da gubim kilograme, to me je motivisalo da nastavim sa kupus dijetom. Uvela sam izmene, recimo za doručak sam jela žitarice, dok sam za ručak dodala jogurt ili voće. Takođe, uveče bih uzela bareno povrće, ali za godinu dana sam uspela da smršam čak 5 konfekcijskih brojeva. Sa veličine 3XL došla sam do veličine M, što je neverovatno - ističe Laura.

Ona je nastavila da održava kilažu i nije imala negativan "jo-jo" efekat, odnosno povraćaj izgubljenih kilograma. Povratila je samopouzdanje i nikada više nije čula podrugljiva dobacivanja za sobom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)