Šminka

3 CAKE ZA PODMLAĐIVANJE: Šminkom skinite godine sa lica

Ukoliko želite da prikrijete godine, pokušajte da reducirate korišćenje teške i jake šminke, a ako vam to ne ide od ruke, posavetujte se jednostavno sa stručnim licem. Šmika ne samo što može da izmeni vašu fizionomiju, može vam dodati godine. Srećna Republika otkriva kako da vas podmladi.

22.05.2022 15:30

3 CAKE ZA PODMLAĐIVANJE: Šminkom skinite godine sa lica
shutterstock.com

Mnogi su bukvalno shvatili to da šminka može sakriti, osim nepravilnosti, i godine, pa onda odu u krajnost. Činjenica je da se koža vremenom isušuje i stari i da lice ne drži šminku isto kao onda kada ste bili mlađi. Mnoge dame pribegavaju prikrivanju bora uz pomoć nje, pa onda umesto da prikriju, oni dodaju još koju godinu više. Nema razlike ni kod mlađih devojaka koje želeći da deluju ozbiljnije i starije, koriste tešku šminku u ranim dvadesetim, pa onda zaista nepotrebno dodaju sebi godine.

Pošto koža vremenom gubi hijaluron i suši se, potrebno je da je hidrirate, a to se najbolje postiže prajmerom koji će je hidrirati. Puderi koji koriste žene sa zrelom kožom trebalo bi da budu na bazi vode i da se nanose u tanjem sloju.  

Lice

Danas na tržištu postoje tonirane kreme i laganije podloge, te stručnjaci preporučuju izbegavanje teških pudera. Ne postoji žena koja nije imala problem sa tamnim kolutovima ispod očiju, a oni su izraženiji kada su dame u zrelijim godinama. Konsilerima ćete dati svetlost donjem delu ispod očiju pa su oni odlično rešenje za ovaj problem.

Konsiler se nanosi od samog kanala donjeg kapka duž celih krugova koji su se stvorili ispod očiju i ravno do slepoočne kosti. On će na taj način omogućiti depigmentizaciju i uravnotežen ten. Isto treba uraditi i sa kapkom, na njega naneti konsiler i natapkati ga dok se ten ne ujednači.

Usne

Kao što stari koža tako je i sa usnama. Dame koje ulaze u zrelije godine treba da izbegavaju mat ruževe, odnosno suve karmine i one koji u sebi nemaju masnoću i koji ne hidriraju usne, savetuju šminkeri. Svetliji sjajevi daće vlažnost usnama i svežinu izgledu, tako da je uvek bolje odlučiti se za svetlije tonove.

unsplash.com

Uvek se odlučujte za sajnije karmine ukoliko ste u zrelim godinama, savetuju stručnjaci

Oči

Britanska šminkerka Krislin Kun savetuje da izbegavate iscrtavanje očiju na donjem delu jer to vizuelno može povući oko prema dole što će  učiniti vaše oči umornijim i starijim. Umesto toga, bolje je naglasiti gornji deo oka nekom svetlijom šminkom koja će ga otvoriti i dati mlađi izgled licu.

Izbegavajte tešku šminku kadgod je to moguće. Možda ona daje trenutni efekat mllađeg izgleda ili potpune transformacije, ali na dnevnoj svetlosti deluje ružno a pored toga, dodatno će uticati na brže starenje vaše kože.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)