Moda

Ceo život pogrešno vezujete tekstilni kaiš: Probajte OVO i raspametićete se!

Ukoliko nikada ne znate šta da radite sa predugim tekstilnim kaišem na pantalonama, mi vam donosimo rešenje!

20.07.2022 17:30

Ceo život pogrešno vezujete tekstilni kaiš: Probajte OVO i raspametićete se!
FOTO: shutterstock.com

Kaiševi čine da nam komadi garderobe bolje stoje, a ženama su od posebne pomoći, budući da naglase njihove obline i istaknu struk. Ipak, ako ste kupili pantalone ili bermude uz koje se dobija tekstilni kaiš, velika je verovatnoća da nećete znati šta da radite sa njim. Umesto da se mučite ili da ga bacite, portal Srećna Republika vam donosi zlata vredan trik koji će vam pomoći da ovaj aksesoar lepo stilizujete.

Naime, kada koristimo kaiševe sa alkama umesto onih sa rupicama, većina nas je navikla da kaiš prvo provuče kroz obe alke, da ga zatim uglavi između donje i gornje kopče, pa da ga na kraju provuče kroz prvu gajku na pantalonama ili čak i kroz nekoliko njih, ako je kaiš dugačak. Ipak, krajnji rezultat obično nije baš najlepši, jer se desi da nam ili pola kaiša visi ili da se non-stop izvlači iz ostalih gajki, što ume da nas užasno iznervira.

Da biste ovaj problem sprečili, dovoljno je samo da izmenite poslednji korak. Dakle, provucite kaiš kroz obe alke, onda ga pričvrstite između gornje i donje kopče, ali umesto da ga provlačite kroz gajku, primenite sledeći trik. Višak kaiša prvo provucite između kaiša i pantalona odozdo nagore i videćete da će se na taj način stvoriti petlja. Kroz petlju provucite kraj kaiša i lepo ga zategnite. Imaćete uredan čvor koji se neće stalno razvezivati, a i poslužiće ako dekorativni element na odevnom predmetu. Probajte u vi i rešite svoju muku sa neukrotivim kaiševima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)