Moda

SERBIA FASHION WEEK: Novi Sad modni centar sveta

Prolećne modne revije na 19. Serbia Fashion Week moći ćemo da gledamo od 26. do 30. aprila u Novom Sadu.

15.04.2022 22:00

SERBIA FASHION WEEK: Novi Sad modni centar sveta
Serbia Fashion Week

Proletnje izdanje "Serbia Fashion Week-a", koji je ove godine deo projekta "Evropska prestonica kulture 2022", održaće se od 26. do 30. aprila u Novom Sadu, a organizatori su se i ovoga puta potrudili da opravdaju lidersku poziciju i pripreme kvalitetan i raznovrstan program.

Osim domaćih dizajnera, svoje nove kolekcije predstaviće i brojni gosti iz regiona i cele Evrope. Zbog toga je svoj dolazak na srpsku nedelju mode već najavio veći broj VIP gostiju iz sveta, a zahteve za akreditacije poslao je rekordan broj inostranih medija.

Posle dve i po godine usled mera ograničenja putovanja zbog pandemije koronavirusa, "Serbia Fashion Week" u punom sjaju opravdava svoj međunarodni karakter.

Neposredno pre ceremonije svečanog otvaranja 26. aprila, pa sve do kraja revijalnog dela programa, gosti će u Auli Novosadskog sajma moći da uživaju u prezentaciji i degustaciji proizvoda i upoznaju se sa uslugama koji nose oznaku "Najbolje iz Vojvodine".

Serbia Fashion Week

Spremite se za kreativno punjenje

Nakon što se predsednica naše nacionalne nedelje mode Svetlana Horvat tradicionalno obrati uglednim zvanicama i ostalim ljubiteljima mode i zvanično otvori „19. Serbia Fashion Week", koji je među 5 najvećih nedelja mode u Evropi i najznačajnija modna manifestacija u Jugoistočnoj Evropi", uslediće tri bloka fantastičnih revija, onako kako je to publika već godinama navikla.

SPEKTAKL ZA POČETAK

Svoje nove kolekcije najpre će predstaviti „Spes Line" dizajnerke Jovane Živković, „RA" Teodore Radenković i „TMV Fashion". Potom sledi revija talentovane slovenačke dizajnerke Sanje Veličković, čiji rad je srpskoj publici dobro poznat. Posle gošće iz Slovenije svoje kolekcije pokazaće „Alexander Bratscher"  i gošća iz Hrvatske, dizajnerka Jadranka Šegota. Za sam kraj svečane večeri, dizajnerka Suzana Perić obećava pravi modni spektakl.

Narednog dana program na Novosadskom sajmu počinje revijama Silvane Tošić i Katarine Vidović, nastavlja se predstavljanjem novih kolekcija Milice Tričković i gošće iz Crne Gore Kristine Marović, a završava revijama švedske dizajnerke Iman Belmkadem i naše Marije Šabić, koja će se novom kolekcijom predstaviti publici posle jednogodišnje pauze.

Trećeg dana proletnjeg izdanja „Serbia Fashion Week-a" na programu su revije brenda „SkiN", dizajnerke Latinke Đorđević i gošće iz Grčke Džordžije Chioni i njenog brenda „T Fashion". Publika će potom moći da uživa u novim kolekcijama  „Carmichael Byfield" iz Holandije, „ZIA Budapest" iz Mađarske i Valentine Dukić iz Srbije. Čast da zatvore treće veče imaće dizajner Boško Jakovljević i njegova koleginica Jelena Malešević, koji će svojim novim kolekcijama publiku sigurno ostaviti bez daha.

IZLOŽBE I SEMINARI

Po završetku trodnevnih revija na Novosadskom sajmu, program se nastavlja u prostoru SKCNS „Fabrika". Slede dva dana intenzivnog, raznovrsnog i pre svega kvalitetnog seminarskog, kao i izložbi i revija finalista takmičenja  „European Fashion Talent Design Competition", „National Fashion Talent Design Competition" i „Ecolution Competition".

Serbia Fashion Week

Revije na krovu su potpuno uživanje za modoljupce

Nazivi seminara „Mladi lavovi u džungli", „Moda i metaverse" i „Održiva moda: Sutra počinje danas", jasno ukazuju na teme o kojima će učesnici moći da se informišu. Najavljeni predavači iz Srbije i inostranstva, stručna i ugledna imena iz modne i kreativne industrije, kao i oblasti marketinga predstavljaju garanciju da će učesnici seminara imati priliku da se upoznaju sa tendencijama u oblasti mode, dizajna, marketinga i prodaje.

Na samom kraju „19. Serbia Fashion Week-a", jedine licencirane nedelje mode u Srbiji, međunarodni žiri svečano će proglasiti pobednike takmičenja „European Fashion Talent Design Competition", „National Fashion Talent Design Competition" i „Ecolution Competition" i poslati poruku Srbiji i svetu da se kreativnost isplati i da najtalentovaniji autori uvek budu primećeni, ali i nagrađeni

BONUS VIDEO:

Komentari (0)