Zanimljivosti

PROGNOZA O KOJOJ SE PRIČA: Vodila program sa bebom u naručju (VIDEO)

Jako je teško izbalansirati između karijere i porodice ali čini se da nekima to polazi za rukom sasvim slučajno.

17.03.2022 10:00

PROGNOZA O KOJOJ SE PRIČA: Vodila program sa bebom u naručju (VIDEO)
Srećna republika

Gledaoci amerčke televizije CBS58 News iz Milwaukeja bili su iznenađeni kada su na ekranu pored mape i voditeljke prognoze ugledali i bebu. Iako se čini da je ona pokušala da poveže posao i materinstvo, američka meteorološkinja Rebeca Schuld sa CBS 58 News-a sasvim slučajno se našla ispred kamera sa svojom bebom dok se spremala za čitanje prognoze. Mala Fiona koja je tada imala 3 meseca našla se u kadru televizije CBS 58 Newsa,što je dalo inspiraciju Rebekinom producentu Niku da i beba bude deo vremenske prognoze.

l Rebeka se vratila svom poslu nakon porodiljskog odsustva ali je zbog pandemije i brige o malom detetu morala da ga prilagodi, tako da je našla način da u podrumu svoje kuće napravi improvizovani ofis odakle vodi vremensku prognozu.

 

- Mislila sam da bi mi mogla pomoći zbog hladnoće koja večeras stiže, ima dobru debelu dekicu - kaže u svojoj najavi prognoze. Beba je postala hit na društvenim mrežama, a Rebeka svakodnevno dobija poruke i mejlove oduševljenih gledalaca.

Zbog pandemije većini roditelja se promenila rutina tako da su i obaveze veće i pritisak kako uspostaviti ravnotežu između porodice i posla je prisutniji. Ova mlada meteorološkinja dala je nadu mnogim mladim devojkama da se može izbalansirati između zahtevne karijere i porodice i da žene mogu biti podjednako uspešne i u drugim profesijama, u oblasti nauke, javnih profesija, inženjerstva..

Nije novina da se na poslu, pojedine žene javne ličnosti, pojave sa detetom. Slično je pre nekolko godina učinila i evropska poslanica iz Italije Lisija Ronzuli pojavivši se u Evropskom parlamentu u Strazburu na plenarnoj sednici sa bebom u naručju. Pre nje je to učinila i danska članica Evropskog parlamenta Hana Dal sa svojom tada tromesečnom bebom.

 

Komentari (0)