Kuce

STRAH OD PASA JE OPRAVDAN, ALI JE LEPŠE BEZ NJEGA: Prevaziđite neprijatna osećanja i steknite novog vernog saputnika!

Potpuno je u redu plašiti se pasa, ali ako taj strah prevaziđete, dobićete novog vernog prijatelja!

25.10.2021 20:21

STRAH OD PASA JE OPRAVDAN, ALI JE LEPŠE BEZ NJEGA: Prevaziđite neprijatna osećanja i steknite novog vernog saputnika!
Pixabay.com

Pas je čovekov najbolji prijatelj, ali mnogi ljudi baš od njega imaju najveće strahove. Strah od ove životinje potpuno je iracionalan, mada ne potpuno neopravdan.

Iako kada vidite slatkog malog retrivera, koji samo želi da se igra, teško je zapitati se kako se neko može plašiti njih. Naime, od malih nogu deca se uče da pas može da ih ujede, psi lutalice nisu toliko retki, a svakako ni odraslima nije prijatno da se sa njima susretnu u mračnoj ulici, a kamoli nekome ko je mlađi i lakše ga je uplašiti.

Kada se zapitate da li je opravdan strah od pasa, seti te se da ste sigurno nekada prošli pored čuvara kapije koji reži i laje na vas. Međutim, kao ni drugim strahovima, ni ovom ne treba robovati, te je potrebno da nekako skupite hrabrosti da ga prevaziđete i pružite šansu ovim divnim stvorenjima koja najčešće samo žele da se igraju. Koliko god se plašili ovih životinja pokušajte da im budete što izložeiji, igrajte se sa njima, mazite ih i potrudite se da im pružite ljubav. Kad im osoba pruži ljubav, oni je uzvrate još većom ljubavlju i vernim prijateljstvom za ceo život

Komentari. (0)