Neverovatno!

NAJMLAĐA DIZAJNERKA VISOKE MODE: Tara Katarina pokorila svet i otkrila nam šta dalje!

Tara Katarina osvojila je svet mode kao jako mlada, a njena priča je neverovatna!

30.11.2021 14:00

NAJMLAĐA DIZAJNERKA VISOKE MODE: Tara Katarina pokorila svet i otkrila nam šta dalje!
printscreen

Videti mladu i uspešnu osobu svima zagreje srce, a kada je ta ličnost i svesna svoje mladosti, te se trudi da se još više razvija, onda možete zaključiti da je mnogo toga očekuje u životu. Upravo takva je petnaestogodišnja Tara Katarina koja je u razgovoru sa portalom Srećna republika, otkrila svoje dalje planove za budućnost, ali i neke detalje iz privatnog života.

Tara Katarina je najmlađa dizajenrka svetske mode, koja je debitovala 2019. godine na Fashion weeku u Parizu, a od tada je dobila brojne nagrade za svoje dizajne, te je već i priznata od strane svih većih dizajnera širom sveta.

Ova mlada devojka već je pokorila svet, a posebno se istakla kada je na Fashion weeku u Frankfurt pokazala svoju kolekciju Leptiri- Sačuvajte lepotu, koja je posebno mesto u srcima ljubitelja mode zauzela, kako zbog dizajna i neverovatnog stila, tako i zbog poruke, čuvajmo prirodu, koju šalje. Tara Katarina otkrila nam je u intervju da joj je najdraže iskustvo bilo u Parizu:

Fashion week 2021

Feshion week 2021 završen je juče, a ceremonija zatvaranja bila je posvećena našoj velikoj modnoj kreatorki Mirjani Marić, koja nas je nakon više od trideset godina bavljenja modom, napustila u julu ove godine.

Na ovom prestižnom modnom događaju, nastupio je veliki broj dizajnera, a posebno značajan bio je nastup Tare Katarine, koja je kao dete, još jednom pokazala šta znači spoj mladosti, kreativnosti, ideala i povećenosti. Ona je u Beogradu prikazala svoju kolekciju Leptir- Sačuvati slobodu, a kako je to izgledalo možete pogledati u videu ispod, kao i u galeriji.

- Pariz mi je omiljen jer je to bio moj prvi susret sa visokom modom. Tamo mu je sve bilo novo i morala sam kao dete da jurim ljude da mi objasne šta, kako i gde.

Modom se bavi od svoje 12 godine, a kako kaže njena ruka sama je uvek crtala haljine. Kada se ljubav prema modi, spoji sa opčinjenošću prirodim, dobijamo svetsku modu koja diže svest o bitnim društvenim problemima. Kao što smo već napomenuli, prošli dizajn Tare Katarine bavio se leptirima, koji poslednjih kodina izumiru, a ekskluzivno za portal Srećna republika, Tara nam je otkrila šta joj je inspiracija za sledeću kolekciju:

- Okean. Konkretno problem isušivanja okeana. Cela kolekcija će mi biti inspirisana okeanom.

 

 

Ova mlada dizajnerka, čini se da savršeno pliva u svom poslu, ali paralelno sa tim vodi život prosečne tinejdžerke, nije ni čudo da su mnogi, uključujući i ministarstvo kulture i Telekom:

- Nikad nisam dobila negativan komentar, i prijatelji i profesori i porodica me podržavaju, ali mama je moj najveći fan definitivno!

Tara Katarina na intervju je došla direktno iz škole, te je pokazala šta posvećenost znači:

- Nastaviću da se obrazujem. Svakodnevno učim i trudim se da napredujem, ali se trudim i da nađem vremena za privatan život.

 

 

Šta nam je ova fenomenalna devojka otkrila o svom ljubavnom životu, prijateljima i nastavku karijere, te da li može da se meri sa drugim svetski priznatim dizajnerima pogledajte u videu na početku teksta.

 

Komentari (0)