Moda

TOP 5 ULTIMATIVNIH KOMADA GARDEROBE KOJI ĆE OBELEŽITI OVO PROLEĆE: Neke od njih sigurno već imate u ormaru! (FOTO)

Dizajneri su rekli svoje - ove sezone "na velika vrata" vraćaju se komadi i detalji koji su bili u trendu u drugoj polovini prošlog veka

22.03.2024 11:10

TOP 5 ULTIMATIVNIH KOMADA GARDEROBE KOJI ĆE OBELEŽITI OVO PROLEĆE: Neke od njih sigurno već imate u ormaru! (FOTO)
shutterstock.com

Proleće je stiglo, a sa njim i novi modni trendovi koji će zavladati na ulicama. Ukoliko želite da budete zapaženi gde god da se pojavite, obogatite garderober komadima i detaljima koji će vas izdvojiti iz mora uniformisano odevenih i zablistajte u najboljem izdanju.

Neke od komada ili detalja koji će biti ultimativni hit ovog proleća sigurno već imate u ormaru. 

1. Mini šorts po meri

Biznis look je već duže vreme prisutan u modnim krugovima, ali "rame uz rame" sa njim ide i nezaobilazni šorts koji možete da kombinujete sa košuljama, laganijim džemperima, sakoima i mantilima. "Prada", "Fendi" i "Guči" lansirali su svoje modele šortseva, a modni stručnjaci ovaj komad odeće smatraju zvezdom autfita za ovu sezonu. 

Što je šorts kraći, to će biti efektniji, a ne bi trebalo da ga ostavljate za drugo vreme ni kao temperaturne prilike budu prevrtljive. Možete ga nositi sa hulahopkama, toplijim džemperom i oversajz sakoom - izgledaćete moderno, mladačaki i trendi.

 

 

2. Ruže na odeći

"Sve dolazi od ruža", baš kao što kaže naslov jednog od najvećih hitova švedskog muzičara Bleka. Viđali smo ih kao detalje na modnim pistama i crvenim tepisima; nosile su ih neke od najpoznatijih i najlepših dama poput Margot Robi i Dženifer Lopez. Ukoliko volite sofisticiraniji izgled i svom autfitu želite da dodate malo ženstveniji element, onda su ruže savršene kao detalj. Naravno, nećete pogrešiti ni ako se odlučite za haljinu ili sako sa desenom na kom dominira "kraljica cveća". Konačno, i ešarpa sa oslikanim ružama podići će svaku modnu kombinaciju na viši nivo.

 

3. Polo majice i džemperi

Nekada su bili u modi, sad su opet dobili šansu da se vrate na tron. Polo majice i džemperi su dobra sinergija akademskog i sportskog stila koji se s lakoćom uklapa i sa suknjama, i sa različitim modelima pantalona, i sa farmerkama.U zavisnosti od toga da li ćete ih nositi kad krenete na posao ili u izlazak, birajte materijale i boje: teže pletivo je rezervisano za dan, a ono prozoračnije za večernje varijante.

 

 

4. Trenč mantili

Prelazno i promenljivo vreme, karakteristično za proleće, nezamislivo je bez adekvatnog mantila. Trenč mantil se ponovo vraća u modu, a poznati brendovi daju poseban značaj ovom neprocenjivom komadu odeće koji možete upariti u svakoj kombinaciji - kako elegantnoj, tako i sportskoj.

 

5. Animal print

Ovaj desen je kroz decenije bio popularan, pa se povlačio sa modne scene, a sada je ponovo aktuelan. Suknja, pantalone sa leopard desenom ili košulja sa takvim printom svakako će vas izdvojiti iz mase ovog proleća i pokazati vašu jaku i neobuzdanu energiju.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)