Moda

MISLITE DA JE MRŠAVOST UVEK IDEALNA? Ova devojka pokazuje koliko su brojka na vagi i centimetri individualna stvar (VIDEO)

Jedna influenserka je pokazala je kako isti model haljine stoji njoj i manekenki koja je pet centimetara viša i 10 kilograma mršavija.

14.03.2024 09:35

MISLITE DA JE MRŠAVOST UVEK IDEALNA? Ova devojka pokazuje koliko su brojka na vagi i centimetri individualna stvar (VIDEO)
Printscreen/Instagram/dymakkan

Lepo i zgodno telo cilj je svake dame, a sa pojavom društvenih mreža gde svakodnevno viđamo atraktivne devojke, nemoguće je zaobići fotografije na kojima se vidi koliko su manekenke zgodne, što mnogim ženama stvara velike nesigurnosti.

Ako ste u društvu žena neminovno je da će se u jednom trenutku povesti priča o težini i kilogramima, a onda i o tome koja je idealna težina za nečiju visinu. Mnoge dame, nažalost, prikrivaju i svoju kilažu i svoju visinu upravo zato jer je društvo opterećeno brojevima i dostizanjem perfekcije.

Tanjug/AP

I među običnim ženama, kao i među slavnima i bogatima, važi pravilo da žena nikada nije dovoljno mršava

Ako zavirite na profil nekog butika, videćete kako na manekenki odeća stoji kao salivena; ali, ako odlučite da vi kupite tu odeću u većini slučajeva ćete se razočarati, jer vam neće stajati kao manekenkama. Na Internetu se sada pojavio snimak devojke koja razbija mitove o idealnoj težini i baca senku na brojke koje su alarm mnogim damama da moraju na dijetu.

Ona je najpre pokazala manekenku koja je teška 55 kilograma i visoka 175 centimetara. Iako je, po mišljenju mnogih to idealna težina za visinu koju manekenka ima, stručnjaci će se verovatno složiti da ona ima manje kilograma nego što bi trebalo. Sa druge strane, influenserka koja je pet centimetara niža od manekenke i ima deset kilograma više od nje, ponosno je stala pred kameru i pokazala kako izgleda. Iako bi mnogi pomislili da ona ima prekomernu težinu u odnosu na visinu, vidi se da izgleda potpuno zdravo.

 

 

- 175 i 55 kg je neuhranjenost i prestanite da promovišete nezdrave standarde.

- Nisam debela, samo sam niska...

- Da sam ja sa 55 kg na 150 cm zaista bih izgledala premršavo.

- Devojka desno izgleda neverovatno. Ja sam visoka 170 cm i imam 63 kg.

- Jedite manje.

- Toksično - bili su neki od komentara.

 

 

Mnogi su ocenili da je devojka levo premršava, međutim neki su bili u nedoumici da li manekenku i influenserku deli veća razlika u visini, jer u snimku ne izgleda tako. Ipak, neki su objasnili da devojka levo pozira na fotografiji, a ona na desnoj strani se snima uživo i zato izgleda mnogo niže.

Sa druge strane, neki od korisnika mreže su podsetili da sve zavisi od strukture tela, kostiju i mišića. Težina može da predstavlja samo broj ukoliko neko ima više mišića, a manje masnih naslaga - biće teži, ali će telo biti bolje definisano. I obrnuto - osobe koje imaju manje mišića mogu da deluju krupnije, iako broj na vagi pokazuje da imaju manje kilograma.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)