Moda

DA LI STE ČULI ZA KANCELARIJSKE SIRENE: Novi trend osvojio poslovne žene, evo o čemu se radi! (FOTO)

Ovaj luk promovisale su dame zaposlene u IT industriji.

03.03.2024 14:30

DA LI STE ČULI ZA KANCELARIJSKE SIRENE: Novi trend osvojio poslovne žene, evo o čemu se radi! (FOTO)
shutterstock.com

Većina kancelarija ima stroga pravila vezana za oblačenje svojih zaposlenih. Poslovni dres kod je nešto što je obavezno i najčešće podrazumeva odelo sa kravatom za muškarce, a za žene kostim od suknje koja ne sme biti kraća od tri prsta iznad kolena, sakoa i košulje uz obavezne elegantne cipele. 

Do skoro su bile trend naočare bez dioptrije a sada se pojavio i novi modni trend poznat po imenom "kancelarijske sirene" koji je osvojio IT devojke.

Šta je ofis sirena trend?

U pitanju je luk koji je svojevremeno promovisan u čuvenom filmu "Đavo nosi pradu" a koji se na velika vrata vraća u kancelarijsku modu. 

shutterstock.com

Poslovni izgled se ponovo vraća na mala vrata a na tiktoku je ovaj trend postao viralan

 

Odeća  je minimalistički i preciznog kroja, a zastupljene su neutralne boje: crna, bela i siva. Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama devojke obučene na ovaj način ističu svoju snažnu žensku energiju  uz dodir elegancije i savršeno su stilizovane. 

Kancelarijska sirena ima minimalno diskretne šminke, uredna je sa savršenom prizurom koja joj ne smeta dok radi, ima besprekoran ten a njene oči su u fokusu istaknute šminkom. 

 

Cilj je da se iskne jednostavnost, blaga zavodljivost i da izgleda kako se kancelarijska sirena nije mnogo trudila oko svog izgleda. Naočare, sa i bez dioptrije, su i dalje neizostavni deo stajlinga uz atraktivan okvir koji treba prilagoditi obliku lica. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)