Moda

PRECIZNO U CENTIMETAR: Pogledajte šta sve moraju da prođu mlade manekenke na časovima lepog hodanja! (VIDEO)

Mnogi su ostali u šoku kad su videli u kakvim se potpeticama tinejdžerka sprema za buduće hodanje po pisti

25.02.2024 15:30

PRECIZNO U CENTIMETAR: Pogledajte šta sve moraju da prođu mlade manekenke na časovima lepog hodanja! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/profa.de.modeling

Manekenstvo je profesija koja mnogim devojčicama i tinejdžerkama, baš kao i njihovim mamama, deluje primamljivo još u ranom uzrastu. One koje su po visini iznad proseka u svojoj generaciji imaju dobru osnovu da se bave ovim poslom ili barem aktivnošću dok su male, a ukoliko poseduju i lepotu imaju izgleda da se probiju na modnoj pisti.

Printscreen/TikTok/profa.de.modeling

Na snimku se vidi kako devojčica hoda po precizno određenim parametrima

Naravno, do tada moraju da prođu neke osnove, a u modnu industriju ih usmeravaju upravo škole za manekene. Od svega, jedan od najboljih rezultata pohađanja ovih škola jeste dobro držanje koje nesumnjivo mlade manekenke dobijaju na tim časovima. Pored toga, osnova njihovog budućeg posla je i lep hod koji uče na časovima od svojih instruktora, i to po posebnim pravilima.

Na mrežama se pojavio snimak mlade manekenke koja pohađa časove lepog hodanja. Po beloj iscrtanoj liniji na podu, koja je oivičena sa obe strane dugačkim letvama, devojčica mora da hoda uz pomoć instruktorke koja joj pažljivo tankim štapićem po kolenima određuje veličinu koraka i dinamiku hodanja. 

Iako je za neke ovo dobar način da devojčice nauče da lepo hodaju i da imaju dobro držanje, neki smatraju da ovo nekad ne nailazi na razumevanje  u društvu.

 

 

- Pravi razvoj potreban čovečanstvu!

- Kada prirodno tako hodaš i svi te ismejavaju kao tinejdžera.

- Veoma lepo.

- Ona čini prave korake u životu - bili su neki od komentara.

Lep hod je oduvek išao ruku pod ruku sa samopouzdanjem, šo je kod manekenki osnova za bavljenje ovim poslom. Prema pravilima koje zahteva ova profesija, devojčice se već sa 15 godina "regrutuju" za profesionalne angažmane, a do tada pohađaju škole za manekene.

Iako je većina oduševljena i podržava ovaj vid usmeravanja devojčica, među korisnicima društvenih mreža ima onih koji ne odobravaju to, smatrajući da se radi o eksploataciji dece i njihovom preranom sazrevanju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)