Moda

ŽELITE DA VAM NOGE IZGLEDAJU VITKINJE: Ovo je 6 saveta stilista koje treba da zna svaka žena!

Ključan je izbor cipela, a evo na koje detalje treba da obratite pažnju.

01.03.2024 17:35

ŽELITE DA VAM NOGE IZGLEDAJU VITKINJE: Ovo je 6 saveta stilista koje treba da zna svaka žena!
Shuttesrock

Cipele su izuzetno važan deo stila svake žene bez obzira na njene godine. Svaka dama želi da njene noge u cipelama izgledaju vitkije i lepe, ali izbor nije jednostavan posebno što na tržištu postoji ogroman broj modela, boja i veličina. Važno je uklopiti da budu lepe i udobne, a stilisti imaju 6 saveta prilikom izbora cipela koje treba da zna svaka žena, piše portal Brajt sajd .

Foto: Shuttestock

Žene koje imaju deblje noge je da boraju cipele koje u osnovi imaju širu petu koja se sužava kako se spušta ka kraju

 

1. Cipele sa debelom potpeticom

Obuća sa debelom potpeticom ponovo je u modi. Međutim, prikom izbora treba voditi računa da li birate cipele koje imaju potpuno pun đon ili one koje imaju samo puniju petu. Kako ističu stilisti kaševi oko zgloba vizuleno će "skratiti" vaše noge zato je bolji izbor klasična salonka sa punom petom koja je odbojena od ostatka đona. Preporuka za žene koje imaju deblje noge je da boraju cipele koje u osnovi imaju širu petu koja se sužava kako se spušta ka kraju. 

Foto: Shuttestock

Ravne cipele sa kaiševima vizuelno skraćuju noge

2. Ravne cipele sa kaiševima

Ovakva vrsta obuiće se ne preporučuje ženama koje žele da im noge izgledaju vitkije. Kaševi na cipelama ili sandalama dodatno skreću pažnju na oge i vizuleno ih skraćuju. Umesto njih odaberite klasične sandale sa otvorenim prstima i visokom potpeticom. Što je štikla tanja to su cipele neudobnije pa pronađite zlatnu sredinu za sebe.

Foto: Shuttestock

Dame koje imaju punija stopla treba da odaberu cipele sa punom platformom

 

3. Cipele s platformom

Cipele s platformama moderne su već duže vreme. Kaiš na štiklama, poznat kao cipele sa T-trakom čini da vaša stopala izgledaju šire nego što zaista jesu. Doduše, ovo se ne odnosi na sve tipove stopala, ali ako mislite da imate debela stopala trebalo bi da se držite podalje od ovih cipela. Umesto njih izaberite cipele sa punom platformom. Biće udobnije i dobro će izgledati, jedina im je mana što će vam stopala izgledati malo grubo. 

Foto: Shuttestock

Gležnjače skreću pažnju na listove

4. Gležnjače ili visoke čizme

Gležnjače mogu biti  vrlo nezgodne jer uvek privlače pažnju na listove, što zauzvrat može učiniti da vaši gležnjevi izgledaju deblji nego što jesu. Zato radije birajte duge čizme koje laskaju vašim nogama bez obzira da li imate debele listove ili ne. Samo morate pronaći model koji je dovoljno udoban.

Foto: Shuttestock

Baletanke laskaju ženama sa vitkim nogama i bolji su izbor od rimljanki

5. Rimljanke ili balatenke

Sandale poznate kao rimljanke na velika vrata su vratile u modu. U pitanju su ravne sandale sa kaiševima koji se "penju" do polovine listova. Ova vrsta cipela nije za žene sa debelim nogama jer će se kaiševi useći u listove što je biti vrlo ružno, ali i neprijatno za hodanje. Umesto toga birajte baletanke koje laskaju ženama sa vitkim nogama i najbolje ih je nositi sa kratkom suknjom.

Foto: Shuttestock

Duboke čizme su uvek dobra opcija

6. Duboke čizme

Vizuelno, ravne čizme će učiniti da vaše noge izgledaju kraće, pa je preporučljivo da ih koristite pažljivo. Umesto toga uvek dajte prednost dubokim čizmama sa potpeticom ako želite da vam noge izgledaju vitkinje. Posebno dobre su duboke čizme sa debljom petom jer su udobnije za nošenje, a uz to vizuelno izdužuju nogu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)