Tetka Saveta

KAKO DA ČIZME OD ANTILOPA IZGLEDAJU KAO NOVE: Otkrivamo vam na koji način da ih održavate i vratite im stari sjaj (FOTO)

Tokom jesenjih dana ponovo prošetajte omiljeni komad obuće.

10.12.2023 12:01

KAKO DA ČIZME OD ANTILOPA IZGLEDAJU KAO NOVE: Otkrivamo vam na koji način da ih održavate i vratite im stari sjaj (FOTO)
shutterstock.com

Nijedan par obuće ne može da se meri sa luksuznim izgledom čizama od antilopa. Ove čizme, čak i kada nisu skupe, izgledaju kao da su došle sa modne piste najekskluzivnijih brendova. Posebno se ističu u svetlim bojama poput bež, krem, okera i žute, ali imaju jedan veliki nedostatak - izuzetno su osetljive. Brzo se zaprljaju i izgube svoju originalnu lepotu.

shutterstock.com

Tokom jeseni i zime uživajte u omiljenom paru čizama bez bojazni od oštećenja

Kada je reč o održavanju obuće od antilopa, prvo što vam je potrebno jeste prava četka. Idealno je pronaći četku specijalizovanu za čišćenje ovog materijala, ali ako to nije moguće, može poslužiti i najobičnija ribaća četka. Bitno je da bude mekana i manja, kako bi pažljivo mogla da se očisti antilop. Kada imate odgovarajuću četku, važno je znati kako je pravilno koristiti. Pre samog čišćenja, potrebno je blago proći četkom preko površine obuće kako bi se uklonile površinske nečistoće. Zatim, četku treba koristiti laganim kružnim pokretima kako bi se uklonile mrlje i prljavština sa antilopa. Nakon čišćenja, preporučuje se korišćenje sredstva za održavanje antilop obuće kako bi se sačuvala mekoća i boja materijala.

Primetićete da dosta samog materijala otpada tokom trljanja i to ne treba da vas brine, jer zapravo to i jeste poenta - da uklonite i čestice zaprljanog materijala. Ako se suočavate sa upornom flekom na vašoj obući, postoji jedan jednostavan trik koji može pomoći da je uklonite. Uzmite belo sirće ili medicinski alkohol, sipajte ga na čistu krpu i istrljajte fleku. Ova sredstva, za razliku od vode, neće ostaviti nove fleke na obući. Ostavite da se obuća osuši, a zatim ponovo upotrebite četku i gumicu kako biste bili sigurni da je fleka potpuno nestala.

shutterstock.com

Kako očistiti čizme od antilopa

Obavezno sušenje obuće

Kada se obuća tretira sa sirćetom ili alkoholom, važno je da se dozvoli dovoljno vremena da se osuši pre ponovne upotrebe. Sušenje obuće na prirodan način, van direktnog izvora toplote, može pomoći da se spreči oštećenje materijala i obezbedi potpuno uklanjanje fleke.



Kako biste izbegli uporne fleke na obući, preporučuje se redovno održavanje i čišćenje obuće. Pravilno čišćenje i pravilno sušenje obuće mogu produžiti njen vek trajanja i očuvati njen izgled.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)