Moda

TAJNA SAVRŠENOG IZGLEDA PRINCEZE DAJANE: Mali trikovi koje je koristila kako bi istakla svoj besprekoran modni stil! (FOTO)

Ona gotovo da nikad nije grešila kad je u pitanju garderoba, a čak i neobične kombinacije umela je da iznese.

04.03.2024 09:30

TAJNA SAVRŠENOG IZGLEDA PRINCEZE DAJANE: Mali trikovi koje je koristila kako bi istakla svoj besprekoran modni stil! (FOTO)
Credit: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Princeza Dajana poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu pre 26 godina. Nikad prežaljena britanska princeza i dalje važi za modnu ikonu čiji stil je neprevaziđen i danas gotovo tri decenije nakon njene smrti.

Njene haljine prodaju se na aukcijama za basnoslovne sume, a njene modnim kombinacijama i danas služe kao primer besprekorne elegancije. Ovo su Dajanine tajne i mali trikovi uz pomoć kojih je izgledala savršeno u svakoj prilici.

Tanjug/AP

Kao princeza Dajana je nosila tijare, ali je znala kako da ih tako uklopi u svoju plavu kosu

 

Uvek besprekorna 

Kao princeza Dajana je nosila tijare, ali je znala da ih tako uklopi u svoju plavu kosu da je nakit izgledao potpuno prirodno kao da mu je mesto na njenoj glavi. Detaljima kao što su neobični detalji na šeširima ili crnim detaljima i dugmićima na jarko ljubičastom sakou Dajana je znala da začini svoj izgled i dodatno istakne svoj kraljevski status. 

Princeza je znala da iznenadi i najstrože modne kritičare svojim pojedinim kombinacijama kao što su crvene čarape uz bordo kratku haljinu. Obožavala je kontraste pa bi ispod rezedo zelenog sakoa bez problema obukla jarko ciklama bluzu. I dok bi ova kombinacija boja na nekom drugom izgledala vrlo loše, Dajani je to besprekorno stajalo. 

 

 

 

Jednom prilikom Dajana je obukla dugačku svetlo ljubičastu suknju, krem bluzu i sako boje cigle. Izgled je upotpunila ljubičastim šeširom sa širokim obodom koji je na sebi imao detalj u vidu trake boje cigle.

Dajana skoro nikad nije nosila rukavice iako su one bile obavezujuće za članove kraljevske porodice, čak ni prilikom sirotišta ili posete beskućnicima s kojima se rukovala. 

 

 

Volela je asimetriju posebno kad su u pitanju haljine sa naglaskom na jedno golo rame, kao i naglašane puf rukave. Smelo je nosila crvene haljine, a nije se plašila ni jednobojnih kombinacija a volela je i razne nijanse crvenog laka za nokte.

 

 

 

Princeza Dajana je volela svilu i čipku koja je davala dozu elegancije i glamuru njenom izgledu kao i ogrlice uz sam vrat. Uspevala je da izgleda gamurozno čak i u običnoj beloj košulji, a dobro je znala da iskoristi naočari za sunce da naglasi svoj izgled, navodi portal Brajd sajd.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)