Zanimljivosti

BILA JE IKONA STILA A NEOPTEREĆENA MODNIM PRAVILIMA: Nataša se pojavila u istoj haljini, reakcija princeze Dajane ju je zaprepastila (FOTO)

Čuvena crno-bela haljina od tafta uskoro će se naći na aukuciji.

25.08.2023 14:00

BILA JE IKONA STILA A NEOPTEREĆENA MODNIM PRAVILIMA: Nataša se pojavila u istoj haljini, reakcija princeze Dajane ju je zaprepastila (FOTO)
Tanjug/AP

Za tačno šest dana 31. avgusta navršiće se punih 26 godina od pogibije princeze Dajane. Međutim, nikad prežaljena britanska princeza i dalje važi za modnu ikonu čiji stil je neprevaziđen i danas gotovo tri decenije nakon njene smrti.

Kako je objavila čuvena aukcijska kuća Sotbi, uskoro će se u prodaji naći još jedna od njenih haljina za koju je vezana interesantna anegdota.

Narodna princeza

Kako piše Pipl, u pitanju je raskošna crno - bela toaletu koju je kreirao Marej Arbejt. Ovu haljinu princeza Dajana je nosila na Balu letnje noći povodom rođendana princa Endrua 1985. u zamku Vindzor.

Zanimljivo je da se iste večeri na balu u identičnoj haljini od tafta pojavila još jedna gošća Nataša Ferveder. Ona je čak prišla princezi Dajani kako bi videla njenu reakciju.

- Kada sam primetila da su Dajana i Čarls otišli ​​na plesni podijum, otišla sam sa svojim partnerom i zaplesala vrlo blizu njih kako bi bila sigurna da su me primetili. Sećam se kako je Čarls u jednom trenutku pokazao Dajani u mom pravcu, ona me je pogledala i samo se nasmejala - ispričala je mnogo godina kasnije Nataša, koja ne krije da je bila prijatno iznenađena ovakvom rekacijom lejdi Di.

Princeza Dajana se nije libila da istu haljinu obuče dva puta što se danas smatra jednim od najvećih modnih grešaka. Ona je čuvenu crno-belu haljinu ponovo nosila u decembru 1985. na jednom banketu. Ovog puta tolatu je uparila sa dijamantskim minđušama u dugim, crnim rukavicama. 

- Ovo je bila haljina koju su mogle da kupe i druge žene, ali je niko nije nosio kao Dajana. Ona nije bila opterećena da li će se još neka žena pojaviti u istoj toaleti kao ona, nosila je više puta iste haljine i trudila se da pruži podršku britanskim dizajnerima. Bila je neposredna i mila, zato su je ljudi i prozvali narodnom princezom koju su svi voleli - objasnio je jedan od britanskih modnih stručnjaka.

Rekordna cena 

Ova haljina uskoro će se naći u prodaji u aukcijskoj kući Sotbi zajedno sa još nekoliko poznatih odevnih predmeta pokojne Dajane. Onlajn nadmetanje trajaće od 31. aqvgusta do 14. septembra.

Podsećamo, krajem januara ove godine u istoj aukcijskoj kući prodata je čuvena Dajanina haljina boje patlidžana za rekordnih 604.800 dolara. 

- Kultna haljina princeze Dajane dizajnera Viktora Edelstajna postigla je cenu od 604.000 dolara, što je gotovo 500.000 dolara više od procenjene vrednosti - saopštili su tada iz čuvene aukcijske kuće i naglasili da je nadmetanje bilo vrlo žestoko. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)