Lice

RAZOTKRIVENA ADRIANA LIMA! Pred reviju se podvrgla plastičnoj operaciji o kojoj bruji svet, promena je očigledna, da li vam se ovako dopada? (FOTO)

Brazilska lepotica je ponovo eksperimentisala sa licem, a kako stvari stoje, čini se da se podvrgla proceduri koja postaje sve omiljenija među poznatim damama.

20.10.2024 13:01

RAZOTKRIVENA ADRIANA LIMA! Pred reviju se podvrgla plastičnoj operaciji o kojoj bruji svet, promena je očigledna, da li vam se ovako dopada? (FOTO)
Profimedia/Jonathan Rebboah / imago stock&people /IMAGO / imago stock&people

Brazilski model Adriana Lima proslavila je svoj veliki povratak na reviju Victoria’s Secret 15. oktobra. Izgledala je kao nekada  - prepoznatljivo vitka i u atraktivnom kostimu. Tom prilikom je poslala srce svojoj vernoj publici, a taj njen potez, za koji su mnogi istakli da je više nego emotivan, ispraćen je širom sveta.

U odnosu na prošlu godinu kada je prisustvovala jednoj premijeri sa suprugom Andreom Lemerom i kada su mnogi kritikovali njen fizički izgled tvrdeći da se podvrgla estetskoj hirurgiji i ubrizgavanju botoksa i hijalurona u lice, reakcije su ovo puta potpuno drugačije. Primetno je, naime, da se bivša supruga našeg proslavljenog košarkaškog asa Marka Jarića vratila na staro, to jest da joj je lice kao nekada. 

Međutim, da li je baš tako?     

Credit: Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ovako je Adriana Lima izgledala prošle godine, zbog čega su njeni fanovi tvrdili da je ubrizgala previše botoksa  

Od te žene nije ostalo ništa!

Kada se pojavila na reviji Viktorijinih anđela mnogi su spekulisali šta je to Lima mogla da uradi na sebi da joj lice tako brzo "splasne". Da li je samo vađenje nekakvih implantata, ukoliko ih je uopšte imala, ili pak nešto drugo, pitali su se mnogi jer je bilo više nego jasno da je do ogromne promene došlo.

Njene fotografije "pre i posle" pojavile su se na društvenoj mreži X, čiji su korisnici utvrdili da je intervencija kojoj se Lima gotovo izvesno podvrgla jeste uklanjanje bukalnih masnih jastučića.

Uklanjanje bukalne masnoće je izborna plastična hirurška procedura kojom se uklanja salo u donjem delu obraza, čime se donjem delu lica daje uži oblik i tako naglašavaju jagodice i vilica. Bukalna mast je jastučić od masnog tkiva na obrazu ispod svake jagodične kosti. Veličina i oblik ovih jastučića varira od osobe do osobe. Više masti u bukalnoj regiji može dati licu okrugli izgled.

ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Adriana Lima na reviji 15. oktobra 2024. godine

Uklanjanje bukalne masnoće može učiniti jagodične kosti definisanijim. Stvara se i kontrastna senka između jagodica i donje vilice, pa lice izgleda manje okruglo, a više u obliku slova V. Pojedine ili sve bukalne masnoće mogu biti uklonjene tokom postupka, u zavisnosti od željenog oblika lica. Bukalni masni jastučići ne rastu, tako da su rezultati dugotrajni. Međutim, postoje druge masne ćelije na licu koje se mogu proširiti ako dođe do značajnog povećanja telesne težine, pa o tome treba voditi računa.  

Uklanjanje bukalne masti vs liposukcija obraza 

Kada je u pitanju liposukcija obraza, mast se "usisava" sa lica pomoću uske cevi i uređaja za usisavanje. Uklanjanje bukalne masti uključuje operaciju vađenja celog jastučića masti ispod jagodične kosti, pa se po tome ove dve procedure razlikuju. Ipak, čini se da u poslednje vreme uklanjanje bukalne masti preuzima primat jer se sve više žena, pogotovo poznatih, opredeljuje za tu proceduru kako bi im jagodice i vilice došle do izražaja, a obrazi upali i tako odavali utisak izraženije mršavosti.    

Inače, iako je Lima vratila kilažu na period od pre trudnoća i briljirala na reviji 15. oktobra, mnogi su se složili da ni ono što je sada uradila na licu nije najbolje rešenje. 

- Bila je lepša kada je bila potpuno prirodna. 

- Sada više liči na kostura nego na ženu. 

- Preterala je ponovo u svakom pogledu - glase samo neki od kritičnih komentara na račun brazilske manekenke.  

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Lana USA

21.10.2024 01:35

Izgleda mnogo bolje nego u trudnoći I nakon porodjaja Ali ne izgleda tako dobro kao kada je bila mladja što je više nego normalno.Bomba je svakako