Lice

UPLAKANO LICE GLUMICE BEZ I SA BOTOKSOM - DVE RAZLIČITE OSOBE: Izgleda mlađe nego sa 20, evo mišljenja dr Stojićevića

Snimak glumice En Hatavej je pokrenuo lavinu komentara na mrežama.

11.07.2024 11:35

UPLAKANO LICE GLUMICE BEZ I SA BOTOKSOM - DVE RAZLIČITE OSOBE: Izgleda mlađe nego sa 20, evo mišljenja dr Stojićevića
Printscreen/Instagram/dr_dragan_stojicevic

Na stranici ordinacije dr Dragana Stojićevića, estetskog i antiejdžing doktora i hirurga, pojavila se objava koja je pokrenula diskusiju na internetu. U pitanju je snimak čuvene glumice En Hatavej u kome je upoređeno kako ona izgleda kad plače u 20-im bez botoksa i u 40-im sa botoksom. Prvo što se uočava je drugačija fizionomija lica.

Botoks je poslednjih decenija na polju estetske hirurgije napravio veliki "bum", ali kao i sa svim estetskim korekcijama tako sa njim treba biti oprezan da ne biste završili kao pojedine holivudske glumice čije lice se izdeformisalo nakon upotrebe botoksa. Esteska medicina je toliko napredovala da je danas teško pogoditi ko je koristio botoks, a ko ne. 

Međutim postoji jedan nepogrešivi znak korišćenja botoksa - i to prilikom plakanja. Kako se može videti na Instagram profilu dr Stojićevića, objava u kojoj je prikazana upravo En Hatavej u kojoj su spojeni kadrovi iz dva različita filma, kako bi se pokazala facijalna ekspresija dok ona plače. U prvom snimku ona je u kasnim 20-im i sa prvim borama dok je na drugom snimku na pragu pete decenije.

I dok se kod prvog snimka vide njene prve i blage bore i eskpresija lica dok plače prikazujući prirodnu fizionomiju lica, na drugom snimku se vidi ista glumica sa botoksom kako plače ali sa potpuno drugačijim izrazom lica. 

Botoks za lepši i negovan izgled

U želji da saznamo da li je botoks zaista menja fizionomiju lica prilikom plakanja kontaktirali smo dr Dragana Stojićevića koji je naglasio da kada se botoks dobro uradi, ne mora da se vidi da je išta rađeno na licu.

- Botoks menja facijalnu ekspresiju u smislu da umiruje mišiće koji se nalaze u korenu nosa, na čelu i oko očiju. Na taj način bore koje se javljaju lomljenjem kože prilikom umirivanja ovih mišića, su manje vidljivije. Zato osobe koje rade botoks izgledaju negovanije, lepše, a pogled deluje dosta otvorenije. Ne bih mogao da kažem da plakanje izgleda "prihvatljivije" nego jednostavno da lice izgleda svežije i negovanije kada se botoks uradi na adekvatan način - ističe dr Stojićević.

Korisnici mreže su gledajući i upoređujući ova dva snimka imali svoje mišljenje.

- Sa botoksom i plakanje izgleda lepo.

- Lepše plače u četrdesetim.

- Ona je lepa žena, a ovo je dobro urađeno botoks, ne izgleda kao da su je pčele izujedale. 

- Rano je počela sa botoksom.

- Sve se miče na drugom snimku sem obrva - bili su neki od komentara.

Doktor je u komentarima naglasio kako se botoks ne radi po celom licu, što je najčešća zabluda mnogih, jer su neki komentari sugerisali da "izbotoksirana" lica ne izgledaju prirodno. On je naglasio da je moguće srediti lice tako da se ne vidi da je išta rađeno. Poenta je da ispoljavanje emocija na licu bude što prirodnije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)