Lice

ZABLISTAJTE BEZ ODLASKA U SALON: 5 trikova koje manekenke koriste da bi izgledale besprekorno (VIDEO)

Sve što vam treba za negu lica i šminkanje već imate.

02.04.2024 11:15

ZABLISTAJTE BEZ ODLASKA U SALON: 5 trikova koje manekenke koriste da bi izgledale besprekorno (VIDEO)
shutterstock.com

Zarad lepote i dobrog izgleda gotovo svaka od nas spremna je da "iskešira" za skupocene proizvode koji će joj garantovati negovano i lepo lice. Iako efikasnost mnogih od tih proizvoda nije dovedena u pitanje, neke tajne se ipak kriju u onome što već imamo u svom neseseru ili u svom domu i nije nužno predviđeno za negu, već recimo i za ishranu.

Britanska influenserka i model Merigrejs Tropeano koju na TikTok mreži prati 1,2 miliona ljudi odlučila je da damama otkrije tajne svoje lepote i trikove koje je naučila radeći kao model, a koji mogu dosta pomoći u nezi u pripremi lica za šminkanje, bez odlaska kod profesionalca.

1. Led za lice

Kako je influenserka navela u svojoj objavi, poželjno je utrljati kocku leda u kožu lica pre nanošenja mejkapa. Tako ćete smanjiti nadutost i rešiti problem sa porama. Ona je kockom leda prešla preko čitavog lica, uključujući i usne.

shutterstock.com

Led smanjuje otečenost i rešava problem sa porama

 

2. Korišćenje korektora

Većina dama zna da korektor prekriva sve nesavršenosti na našem licu, a često ga koristimo i za podočnjake i oblast oko očiju. U tom slučaju najbolje je ostaviti ga da odstoji dva do tri minuta nakon nanošenja, pre nego pređete na sledeći korak u šminkanju. Tako će se korektor stopiti sa prirodnom bojom kože, pa ćete izgledati prirodnije, a opet ćete uspeti da prekrijete sve nesavršenosti.

3. Puder

Pre nanošenja pudera na lice, pritisnite ga maramicom na ruci, a onda nakon blendiranja čvrsto njime fiksirajte šminku. Ovo će sprečiti da se koža nabora i šminka će vam trajati čitav dan.

 

 

4. Top piling za usne

Pre nego naneste ruž za usne, napravite smesu od malo meda i šećera koji će poput pilinga imati blagotovorno dejstvo na vaše usne. Izmasirajte tim pilingom uz pomoć kašike svoje usne i sačekajte tri do pet minuta, a onda uklonite piling-masu, a sa njom i ostatke odumrle kože sa usana. Usne će vam biti glatke i spremne za nanošenje ruža.

5. Magični vazelin

Vazelin kreme su poznate po tome što koži daju glatkoću i hrane je, a manekenka ističe kako njime maže i usne i ruke. Ruke su nakon nege ovom kremom nahranjene i podmlađene, zbog čega bi, savetuje manekenka, trebalo da kremu na bazi vazelina uvrstite u svoju svakodnevnu negu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)