Lice

ZATEGNITE KOŽU ZA NEKOLIKO SEKUNDI: Mlađe i blistavo lice u trenu, a neće vas koštati ništa! (FOTO)

Na ovaj način se neguje Dženifer Aniston koja u šestoj deceniji izgleda upola mlađe.

17.03.2024 13:30

ZATEGNITE KOŽU ZA NEKOLIKO SEKUNDI: Mlađe i blistavo lice u trenu, a neće vas koštati ništa! (FOTO)
shutterstock.com

Nega kože je osnovni preduslov za mladolik izgled. Postoje brojni načini kako da zadržite lepu, blistavu i zategnutu kožu i u zrelim godina od estetskih intervencija do preskupih krema i tretmana. Međutim, postoje i neki vrlo jednostavni trikovi koji vas neće koštati apsolutno ništa.

Kako je svojevremeno otkrila čuvena holivudska glumica Dženifer Aniston ona ima vrlo jednostavan bjuti trik koji koristi već decenijama svako jutro nakon što ustane. Ona inače izgleda upola mlađe iako je na polovini šeste decenije. 

shutterstock.com

Mnoge dame se trude da pronađu eliksir mladosti u skupocenim kremamam za lice

 

Dženifer je više puta istakla da uglavnom koristi prirodne kreme za lice i vazelin, ali i jutarnju rutinu za koju veruje da umnogome pomaže da ostane mladolika. Upravo ovaj njen savet je isproban na društvenim mrežama. 

Na Instagramu kruži snimak jednostavnog trika za koji se veruje da u trenu može da podmladi kožu lica za 10 godina. Najbolje od svega što vam neće biti potreban novac jer ne košta apsolutno ništa. Kako se vidi na snimku sve što vam je potrebno je dublja staklena posuda koju ćete ispuniti hladnom vodom i kockama leda. Potrebno je potapati lice u vodu i držati nekoliko sekundi. Pore će se zatvoriti, koža će se hidrirati i postati blistava, zategnuta i jedra. Za postizanje punog efekta potrebno je ovo koristiti svakog jutra. 

Na ovaj način očas posla ćete se rešiti nadutosti lica nakon ustajanja, zagladiti bore i razbuditi se.

 

 

Kako je Dženifer istakla u jednom intervju ona se pljusak hladnom vodom. Onima kojima je previše da se umivaju toliko hladnom vodom, stručnjaci za lepotu i negu kože, savetuju odličnu zamenu. Možete da umotate kocku leda u pamučnu tkaninu i nežnim pokretima prelazite po licu. Takođe, ova tehnika je odlična za ublažavanje bobuljica.

- Hladnoća pomaže da se višak vode iz lica ode u limfni sistem i napolje, što takođe pomaže u smanjenju nadutosti lica. Korišćenje leda ispod očiju može pomoći u oslobađanju nakupljanja tečnosti, isušivanju toksina i izazvati efekat zatezanja - objasnila je estetičar Lori Skaro.

Ona je posavetovala da nikako ne stavjate led direktno na lice jer hladnoća možete da izritirate kožu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)