Lice

OTKRIVENA TAJNA LEPOTE NAJLEPŠIH ŽENA: Ovako su se negovale i održavale mladolikost i prefinjenost (FOTO)

Učite od najboljih.

09.03.2024 21:20

OTKRIVENA TAJNA LEPOTE NAJLEPŠIH ŽENA: Ovako su se negovale i održavale mladolikost i prefinjenost (FOTO)
shutterstock.com, pixabay.com

Ženska lepota je oduvek bila glavno oružje pred kojim su se predavali i najjači i najhrabriji muškarci, a ništa drugačije nije bilo ni pre jednog veka. Iako je lepota u oku posmatrača i najautentičnija je ona prirodna, kako bi je istakle, kroz istoriju su mnoge poznate dame koristile neke svoje rituale i trikove.

Otkrivamo tajne lepote najlepših žena kroz istoriju.

Kleopatra

Smatra je jednom od najlepših žena svog vremena ako ne i ranije ali je i radila na tome. Kleopatra poznata vladarka, lepotica i zavodnica imala je posebne trikove da održi svoj sjaj.

Koli Konoli sertifikovani dermatolog za portal sheknows.com otkriva kako je ona u svom arsenalu preparata za ulepšavanja imala bademovo ulje, jabukovo sirće koje je koristila kao hemijski piling i reduktor bora, piling od morske soli i medene kupke. Ne samo da je bila očaravajuća žena već je, prema rečima  Meri Elen Kasman, osnivačice Dori Aromaterapije bila i strateg, jer je na nekim od sastanaka sa Markom Antonijem, poslala sluge sa ukrašenim čamcima da krstare ispred nje, a čamci su bili ispunjeni i mirisnim cvećem i esencijalnim uljima koji su lebdeli duž toplog vazduha reke. Kada ju je upoznao bio je očaran.

 

Ruža, tamjan, čempres i miro bili su neki od mirisnih ulja i cvetova koje je ona koristila da najavi dolazak. Ova ulja imaju afrodizijačke efekte koji oslobađa hormon neuropeptid, zaslužen za dobar osećaj. Ona je bila poznata i po kupanju u mleku i laticama ruža zbog čega joj je koža bila mirisna i meka.

Jelena Trojanska

Kroz vekove kraljevska porodica, sveštenstvo i aristokratija koristili su eterična ulja za lečenje, rituale  a stari Grci su verovali da ona teraju "zle duhove". Budući da je u Grčkoj tada bio na ceni svetao ten žene su nosile manje šminke .Omiljeni sastojci u svim kozmetičkim proizvodima bili su ulje i med. Afrodita je bila boginja ljubavi ,a Jelena Trojanska je bila toliko lepa da je zbog nje započet rat.

Kraljica Viktorija

Kasman ističe kako je legendarna britatanska kraljica umela da naparfemiše rukavice čistim esencijalnim uljem ruže kako bi zadržala manje prijatne mirise. Parfimisane rukavice su vrlo brzo postale modni trend i ne samo da su održavale raspoloženje već su imuni sistem činile jakim a kožu mekom i mirisnim.

 

Kraljica Elizabeta I

Kraljica Elizabeta bila je ikona lepote. Budući da se ljudi u to vreme nisu šminkali jer su verovali da to blokira energiju svi su želeli da imaju bled i porcelanski ten sličan njihovoj kraljici.

Koko Šanel

Epska žena koja je mnogo učinila za modu izgovorila je čuvene reči "najbolja je boja ona koja ti stoji" objasnivši time da ne treba slepo slediti modu i šta je in, već je bitno da sami pronađete boju karmina za usne ili paletu senki koji vam najbolje pristaju. 

 

Sofija Loren

Osunčana koža i senzualne prirodne usne su odisale samopouzdanjem i privlačnošću. Profesionalna vizažistica preporučuje da isprobate taj "look" sredstvom za samopotamnjivanje i prirodnim sjajem.

 

Odri Hepebrn

Kada imate lepe crte lica ne treba vam mnogo šminke. Držite se klasike i onoga što vam najbolje stoji i uvek ćete biti atraktivni i u skladu sa trendom, a toga se držala i ova holivudska diva.

 

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)