Lice

KRISTINA PIŠKOVA JE NOVA MIS SVETA: Čehinja izabrana za najlepšu, dame iz regiona ni u top 40!

Na izboru u Mumbaiju odlučeno je ko će nositi prestižnu titulu

09.03.2024 20:46

KRISTINA PIŠKOVA JE NOVA MIS SVETA: Čehinja izabrana za najlepšu, dame iz regiona ni u top 40!
Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Na održanom izboru za Mis sveta 2024. godine u Mumbaju, Čehinja Kristina Piškova okitila se krunom najlepše među 111 takmičarki iz celog sveta. Ovo je drugi put da je predstavnica Češke osvojila ovu prestižnu titulu, prvi put to je uspela Tatana Kačarova 2006. godine.

Više od lepote: Kristina Piškova

Kristina Piškova ima 23 godine i iz Češke dolazi kao mlada ambasadorka lepote, ali i obrazovanja. Pored manekenstva, Kristina studira pravo i biznis administraciju, a govori tečno engleski, poljski, slovački i nemački jezik. Ono što izdvaja Kristinu jeste njen aktivizam u promovisanju održivog razvoja kroz obrazovanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss World (@missworld)

 

Iskorak ka osnaživanju žena

Tokom izbora za Mis sveta, takmičarke su imale priliku da istaknu značajne ženske teme. Kristina se posebno istakla govorom o uklanjanju stigme i srama koji okružuju menstruaciju. Istakla je važnost normalizacije ovog prirodnog procesa, ističući da je "biti žena dar" i da menstruacija ne bi trebalo da bude tabu tema.

 

 

Hrvatska misica među najlepšim ženama sveta

Pored Kristine, još jedna predstavnica iz regiona se istakla na ovom takmičenju. Tomislava Dukić, misica iz Hrvatske, uspela je da se plasira među 40 najlepših žena sveta, što predstavlja veliki uspeh i ponos za Hrvatsku.

Ovogodišnji izbor za Mis sveta nije samo bio spektakl lepote, već i prilika da se čuju glasovi mladih i obrazovanih žena koje teže ka pozitivnim društvenim promenama. Kristina Piškova, kao nova Mis sveta, predstavlja inspiraciju i uzor mladim generacijama širom sveta.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)