Lice

KAKO DA OPORAVITE TREPAVICE NA PRIRODAN NAČIN: Posle ovih tretmana biće guste, dugačke i lepše nego ikad! (FOTO)

Postoje prirodni preparati koji će podstaći oporavak i rast dlake na kapcima.

27.01.2024 13:40

KAKO DA OPORAVITE TREPAVICE NA PRIRODAN NAČIN: Posle ovih tretmana biće guste, dugačke i lepše nego ikad! (FOTO)
shutterstock.com

Lepe, guste i dugačke trepavice su ukras svakog lica. Zbog toga većina devojaka ide na nadogradnju ili lepe veštačke trepavice čime dodatno oštećuju svoje. Vrlo brzo ostanu sa retkim trepavicama kojima je neophodan oporavak i gde ni najboilja maskara ne pomaže.

Pixabay.com

Lepe i dugačke trepavice ukras su svakog lica

 

Saveti stručnjaka

Stručnjaci za lepotu nude savete kako da brzo i jednostavno oporavite svoje trepavice, ali i kako da održite njihovu lepotu. Ako niste ljubitelj raznih skupih seruma ili fabričkih preparata možete pokušati da ih oporavite na pririodan način.

1. Ricinusovo ulje

Ulja bogata vitaminmom E kao što je ricinusovo ulje su prava blagodet za naše trepavice i obrve. Ako nemate ovo ulje može da posluži i maslinovo ili čak i vazelin. Dovoljno je da uveče pred spavanje umočite štapić za uši u ulje i obilno namažete po ivici kapka odakle niču trepavice. Ostavite ih preko noći dok spavate samo vodite računa da vam ne upadne u oko jer može biti vrlo bolno.

Pixabay.com

Zeleni čaj je moćan prirodni preparat a stavlja se kao obloge na oči

 

2. Oblog od zelenog čaja

Zeleni čaj bogat je EGCG, moćnim polifenolom koji stimuliše folikule dlake i podstiče njihovu regeneraciju. Bogat  je antioksidansima, koji sprečavaju gubitak i oštećenje trepavica, stvarajući zaštitnu barijeru za odbacivanje slobodnih radikala. Skuvan zeleni čaj stavite da se ohladi u frižider, pa namočite pamučni tupfer u čaj i stavite ga preko očiju. Oblog ostavite na očima 10 min i postupak ponavljajte svaki dan narednih 10 dana.

3. Aloja vera

Aloja vera je prirodan tonik za osvežavanje očiju i održavanje bujnih, tamnih trepavica. Pun je vitamina i minerala koji pomažu zdravlje i podstiču rast novih ćelija. Dobar je i za grubu kožu i crvene mrlje. Gel aloja vere namažite na trepavice celom dužinom pred spavanje i tako ostavite tokom noći. Tretman ponavljajte 10 do 15 dana, a već posle nekoliko dana videćete pozitivne efekte ove čudesne biljke.

Pixabay.com

Obavezno uklonite maskaru pre spavanja

5. Nega

Kako ističu stručnjaci za negu i lepotu da bi trepavice bile lepe i zdrave neophodno je održavati ih čistim posebno tokom noći kada spavate. Obavezno skinite šminku pre spavanja, a posebnu pažnju posvetite skidanju maskare. Izbegavajte upotrebu vodootporne maskare koja se teško skida jer grubi pokreti mogu dovesti do lomljenja i ispadanja trepavice. Masaža očnih kapaka pred spavanje podstiče stimulaciju i rast  folikula dlake. Važno je da budete nežni i ne pritiskate kapak previše. Baš kao i kosa na glavi, trepavice reaguju na zdravlje tela. Za rast i sjaj su im potrebni specifični minerali i vitamini, zato jedite integralne žitarice i zdrave ugljene hidrate, a možete ishrani dodati i neke od vitaminskih dodataka i suplemenata koji podstiču rast dlake pa samim tim i trepavica. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)