Lice

OTIŠLA JE DA TRAJNO ISCRTA OBRVE: Ali kada su joj pokazali rezultat progutala je knedlu, pa počela da se guši u suzama! (FOTO/VIDEO)

Postoje brojne tehnike za ulepšavanje, ali nekada se može dogoditi da i najbolji stručnjaci omanu, pa se ova dama uplašila da je ona jedna od žrtava.

14.06.2023 17:01

OTIŠLA JE DA TRAJNO ISCRTA OBRVE: Ali kada su joj pokazali rezultat progutala je knedlu, pa počela da se guši u suzama! (FOTO/VIDEO)
Instagram-steele_stylez

Mnoge dame su shvatile da im svakodnevno iscrtavanje obrva nije omiljena jutarnja disiplina. One žele idealno popunjene, prirodne i simetrične obrve koje će biti takve čim otvore oči. Savršene obrve su uvek u trendu, ali kada ih treba crtati svakoga dana iznova, to postaje još jedna dosadna i naporna obaveza koju nevoljno radimo. Svima nam se desilo barem jednom da smo previše počupale obrve. Onda ulazimo u začarani krug njihovog iscrtavanja i popunjavanja raznim olovkama, gelovima, pa i maskarama.

Nije retkost ni situacija kada kupujemo brojne proizvode iznova i znova u pokušaju da pogodimo idealnu nijansu obrva, a potom dolazimo da zaključka da ništa od tih proizvoda "ne radi posao". Možda profesionalni šminkeri mogu i žmureći da ih oblikuju, ali prosečne žene, pogotovo pre prve jutarnje kafe, nisu nimalo vešte na tom polju.

Srećom, za sve one s prirodno retkim, presvetlim obrvama, ili one koji su nekada previše počupale dlačice i sada one nikako da izrastu podjednako, najbolje rešenje jesu puder obrve, odnosno mikropigmentacija.

Puder obrve poznatije su i kao ombre obrve ili tehnika senčenja koja daje prirodan efekat popunjenih i osenčenih obrva, bez strogih kontura i kontrasta. U pitanju je tehnika trajne, odnosno polutrajne šminke. Postupak se radi pomoću specijalne mašinice koja izvodi na stotine sitnih uboda preko kojih se pigment unosi u površinske slojeve kože. Krajnji rezultat su popunjene obrve čiji intenzitet boje varira od svetlijeg korena, do tamnijeg završetka obrve. Na taj način one neće izgledati kao da su nacrtane flomasterom.

Mikropigmentacija oponaša izgled prirodne dlake, precizno iscrtavajući svaku pojedinačnu dlaku, dok puder obrve više služe za popunjavanje sitnih nepravilnosti i postizanje ombre efekta. Kozmetičarka koja izvodi ceo proces uzima u obzir vaš oblik očiju i fizionomiju lica kako bi se nove obrve uklopile. 

Instagram-steele_stylez

Dama koja je želela što prirodnije obrve dobila je užas kom se nikako nije nadala

Žena koja se opredelila za tu metodu samo je želela da pre predstojećeg vikenda ima savršene obrve. Budući da je srednjih godina, a da sam postupak ranije nije radila, nije znala kakav rezultat može da očekuje. Kozmetičarka je zato rešila da se malo našali sa njom. Ona je tako dami kojoj radi obrve ostavila gomilu farbe preko njih i samo joj skinila prostirku da bi joj pokazala rezultat. Zbunjena žena je u šoku posmatrala svoj odraz u ogledalu, a zatim jedva nekako prozborila: "Da li je to sve?", pri čemu se čulo da je progutala knedlu i da suze polako naviru.

Dobila je potvrdni odgovor od kozmetičarke.

Gospođa je i dalje zapanjeno gledala u svoje preterano crne obrve kojima je malo falilo da se spoje u korenu nosa u stilu popularne slikarke, Fride Kalo. Pritom, osim boje, obrve su bile i lošeg oblika, prenaglašene i preduge. Činilo se kao da se žena, koja je gotovo na ivici suza, miri sa sudbinom i očigledno priprema da krene kući i dobro se isplače. Međutim, kozmetičarka joj je u tom trenutku objasnila da se šali i da tek sledi uklanjanje farbe s obrva.

Pošto je krenula da skida farbu, pojavio se lep, nijansirani luk kao finalna faza iscrtavanja. Žena je istog trena odahnula i krenula nekontroilisano da se smeje, što od sreće, što od olakšanja. Konačnim rezultatom na kraju je bila više nego zadovoljna.

Usledila je salva pohvala za izgled, a sam snimak je dobio milion i po sviđanja.

- Način na koji se ova žena miri sa sudbinom je fascinantan -

- Ovo je šala veka -

- Sad će umeti da ceni svoje nove obrve još više -

- Kozmetičarka je našla proverenu foru kojom nijedna mušterija neće iz salona izaći nezadovoljna -

- Ni završna varijanta nije da se raspametiš, ali svakako je mnogo bolja -

- Ja ne bih imala srca za ovakvu šalu - glasile su samo neke reakcije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)