Lice

STAVITE BELANCE NA TAMNE KOLUTOVE OKO OČIJU, sačekajte nekoliko minuta i videćete čudo! Sastojci iz kuhinje su blagodet za kožu! (FOTO)

Umor i neprospavane noći ostavljaju tragove na našem licu, ali sve to se, verovali ili ne, može dovesti u red s nekoliko prirodnih sastojaka.

27.12.2022 10:02

STAVITE BELANCE NA TAMNE KOLUTOVE OKO OČIJU, sačekajte nekoliko minuta i videćete čudo! Sastojci iz kuhinje su blagodet za kožu! (FOTO)
shutterstock.com

Tamni kolutovi ispod očiju nastaju iz nekoliko razloga, a najčešće se to dešava zbog umora, lošeg sna ali i generalno nezdravog načina života. Ma koliko se trudili da ih zakamufliramo šminkom, to nam ne polazi baš uvek za rukom. Srećom, postoji nekoliko načina da ih se rešimo.

shutterstock.com

Kesice čaja za umorne oči

Crni čaj i čaj od kamilice

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć, a za još bolje rešenje savetuje se da se na oči stave dve ohlađene kesice čaja i drže tako dvadeset minuta. Za to su idealni zeleni i crni čaj jer sadrže tein, koji smanjuje otoke, dok biljni čajevi poput kamilice smiruju upalu i crvenilo.

shutterstock.com

Maska od belanaca

Belance kao prirodni fejslifting

Kao prirodni fejslifting služi i belance koje se najčešće koristi kao maska za zatezanje kože. U činiji izmiksajte nekoliko belanaca da se stvrdnu, pa četkicom nanesite smesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta, pa isperite vodom.

pexels.com

Priuštite sebi prirodni detoks

Obloge od krompira i krastavaca

Krompir pomaže da se smanji otečenost i tamni kolutovi. Potrebno ga je iseći na kriške i staviti ih nekoliko minuta na oči ili narendati, iscediti i napraviti obloge. Sličnu funkciju ima i krastavac. Ohladite ga u frižideru, potom isecite na kolutove i stavite na oči. Neka odstoje petnaestak minuta i već ćete osećati poboljšanje.

shutterstock.com

Ulje arnike

Cvet arnike za regeneraciju

Cvet arnike ima brojna lekovita svojstva. Eterično ulje u kom dominira beta-kariofilen ima antiseptičko dejstvo, dok su prisutni karotenoidi dokazani antioksidansi. Raznolikost aktivnih sastojaka upotpunjuju i silicijumova jedinjenja koja podstiču regeneraciju tkiva mišića i kože.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)