Kosa

IZGLEDAJTE BAREM DESET GODINA MLAĐE! Ove frizure stručnjaci predlažu ženama u zrelom dobu! (FOTO)

Iako toga nismo ni svesni, potrebna je samo jedna poseta frizeru da bismo izgledali zavodljivije i lepše.

17.12.2022 12:02

IZGLEDAJTE BAREM DESET GODINA MLAĐE! Ove frizure stručnjaci predlažu ženama u zrelom dobu! (FOTO)
pexels.com

Neki kažu da su tridesete najbolje godine, dok drugi žude za ranom ranom mladošću pa govore kako su to, ipak, dvadesete.  Žene u zrelim godinama će vam reći da nema ništa bolje nego biti u četrdesetim, jer pored mudrosti, one donose samopouzdanje i drugačiji pogled na život. Možda su, ipak, najbolje godine one u kojima smo, a da bismo ih nosili dostojanstveno i slavili ih na pravi način, zašto sebe ne biste počastili nekom dobrom frizurom?

pexels.com

Pogledajte koji tip frizure najbolje pristaje vašem licu

 

Kvalitet kose s godinama opada, dužina ciklusa rasta kose se smanjuje kao i prečnik folikule dlake a kosa postaje suva. Pored toga, hormoni igraju važnu ulogu jer utičnu na dlakui čine je tanjom. Neki tipovi kose poput kovrdžavih će biti suvlje od drugih jer nemaju mogućnost da zadrže vlagu, kažu stručnjaci. Upravo zato neke frizure mogu sakriti neke naše nedostatke i uiniti mlađima.

 Piksi frizura

Ukoliko ove zime razmišljate o promeni frizure, ona koju nosi princeza Šarlin od Monaka je idealan izbor. Ovalnim i srcolikim licima najbolje pristaje ova frizura, tvrde frizeri. Šišanje je izuzetno lako i frizeri poznaju tu tehniku, međutim, kada je u pitanju održavanje potrebno je više posvećenosti. Frizeri smatraju ovu frizuru izuzetno šik i tvrde da daje sjaj izgledu

"Šarlin" ili piksi frizura odgovara svim uzrastima, teksturama kose i oblicima lica te je univerzalan i prekrasan stil. Zlatna nijansa plave je odlična za žene srednjih godina jer će topli tonovi kose odabrati topli podton kože. 

 

 

Slojeviti talasasti bob sa tankim šiškama

Stručnjaci za ekspres.co.uk savetuju da sve žene koje imaju talasastu ili kovrdžavu kosu, kojoj nije potrebno veliko održavanje, razmotre mogućnost da je stilizuju kao bob do ramena, sa tankim šiškama. Kosi će volumen dati talasasti slojevi, dok će istovremeno da uokvire vaše crte lica. 

Stilisti za kosu savetuju da ona bude ošišana u "naskok, dug do brade sa slojevima koji uokviruju lice". Ova frizura je savršena za žene koje su starije od 40 godina  jer im pomaže da sakriju čelo, te na taj način mogu prikriti i bore na njemu, a sa njom će svakako izgledati mlađe. 

Šiške se kod ove frizure mogu nositi po sredini ili sa strane u zavisnosti od oblika lica.

 

 

Asimetrični bob

Sa godinama, pošto kosa gubi na kvalitetu, postaje lomljiva i može se istanjiti, jedan od načina da ona dobije volumen je asimetrično šišanje. Ova frizura je takođe odličan način za sve one koji žele da zadrže neku dužinu. Đina Rivera poznata frizerka kaže da asimetrični bob stvara mladalačku privlačnost a da istovremeno dodavanje slojeva kosi može skratiti njene oštećene krajeve. 

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)