Kosa

EVO KAKO SPREČITI POJAVU OŠTEĆENE I SUVE KOSE: Frizeri kriju tajnu RPR metode koja će vam preporoditi vlasi ( VIDEO)

Iako na tržištu postoje mnogobrojni preparati koji se reklamiraju kao rešenje za oporavak kose ili njenu zaštitu, jedna tiktokerka je podelila jednostavan trik kojim ćete rešiti ovaj problem.

14.12.2022 19:02

EVO KAKO SPREČITI POJAVU OŠTEĆENE I SUVE KOSE: Frizeri kriju tajnu RPR metode koja će vam preporoditi vlasi ( VIDEO)
Pixabay.com

Ne postoji dama koja u svom asortimanu za negu kose nema gomilu proizvoda za koje smtra da su joj potrebni. Od različitih šampona, preko maski i balzama do seruma i ampula, kapi za kosu, koje kad zbrojite i izračunate njihovu ukupnu cenu, dobro protresu kućni budžet. Iako će većina žena reći kako im posao zapravo rešava korišćenje neke maske ili redovan odlazak frizeru, ima i onih koji tetretmane sebi ne mogu da priušte ili jednostavno ne vide rezultate na svojoj kosi. 

Shutterstock

Nega kose i redovan odlazak kod frizera su dobitna kombinacija

 

Jedna tiktokerka je odlučila da podeli sa ženama trik i koji u njenom slučaju, kako kaže, deluje. Radi se zapravo o jednostavnoj metodi pranja kose gde treba pre šampona uključiti i balzam. Dakle prvo ide balzam, šampon, balzam poznato kao RPR metoda kod frizera. Međutim, od ovih stručnjaka za kosu ćete teško čuti za ovu preporuku jer je to jedna od tajni njihovog zanata. Ipak, ova žena tvrdi da je šišanje i odlazak frzeru, kada je to potrebno, neupitno i da se moramo rešiti ispucalih krajeva, ali na ovaj način se može sprečiti takva pojava, ili barem smanjiti.

shutterstock.com

Pranje RPR metodom se pokazalo efikasnim kod mnogih žena

 

Sve što je potrebno jeste da prvo tokom pranja naneste balzam, isperete, nanaesete šampon i kada i njega isperete završni proces zaokružite opet balzamom. Poenta je da balzam na početku zaštiti kosu od šampona, koji su puni raznih agresivnih sastojaka koji utiču na kosu.

" To znam odavno"

" Promenite taktiku, prestanite sa feniranjem"

" Poenta je u tome da zaštitiš vrhove balzamom pre nego dođu u dodir sa šamponom"

"Ja otkako imam tiktok mnogo sam naučila o kosi"

 

 

 

"Preporuka za balzam"

"Radim to svakako godinama jer mi se kosa brzo masti nanesem masku na kosu pa šampon pa balzam i kosa mi ima sjaj, nije suva i čistija je", komentarisale su pratiteljke.

I dok su mnoge tvrdile da ovo sjajno funkcioniše te da im je perporodilo kosu, druge dame su bile skeptični te rekle da ne bi verovale ukoliko to frizer ne preporučuje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)