Kosa

KAKO DA SAMI SKRATITE ŠIŠKE, A IZBEGNETE KATASTROFU? Savet profestionalaca koji ćete odmah primeniti! (VIDEO)

Više ne morate da odlazite kod frizera radi dva minuta šišanja.

09.12.2022 17:01

KAKO DA SAMI SKRATITE ŠIŠKE, A IZBEGNETE KATASTROFU? Savet profestionalaca koji ćete odmah primeniti! (VIDEO)
shutterstock.com

Svako ko ima šiške zna kolika je muka svako malo odlaziti kod frizera kako bi ih skratili. Čini se kao da one rastu brže od ostatka kose, a po nepisanom pravilu, uvek su nestašne baš kada se spremamo za izlazak. Gotovo da ne postoji devojka koja se makar jednom nije usudila da ih sama skrati kod kuće. U većini slučajeva to se završi potpunom katastrofom. 

shutterstock.com

Svaka devojka je barem jednom došla u iskušenje da sama stilizuje kosu

 

Iako obično koštaju manje od klasičnog šišanja, mesečni odlasci u frizerski salon samo zbog brzog skraćivanja šiški nikada nisu deo naše rutine. Kako je pojava skraćivanja šiški u vlastitoj režiji postala sve učestalija, profesionalni frizer rešio je da sa svetom podeli par saveta i spasi nas katastrofe u najavi. 

 Stilista za kosu Bred Mondo je nedavno objavio TikTok vodič u kojemu je objasnio kako uspešno podšišati svoje šiške - kod kuće:

PRIPREMITE DOBRE MAKAZE

Ako ćete kosu šišati kod kuće, najbolje je uložiti u neki visokokvalitetni alat. Obavezno nabavite par kvalitetnih makaza za šišanje, češalj s finim zupcima i bočicu sa kvalitetnim raspršivačem. Ovo poslednje nije obavezno, ali će uveliko olakšati proces.

 

@bradmondonyc I've been asked that too many times. Here is a quick tutorial for curtain bangs styling! #curtainbangs #howtostylecurtainbangs #hairstyle ♬ original sound - Brad Mondo

 

POKVASITE KOSU

Za skraćivanje šiški ne morate nužno pokvasiti celu kosu. Samo uzmite svoju bočicu s raspršivačem i našpricajte prednji deo kose sa obe strane. Ne mora čak ni biti mokra, dovoljno je da kosa bude vlažna. 

RAZDELITE KOSU NA PRAVILAN RAZDELJAK

Zatim treba podeliti kosu gde god prirodno pada (iako će srednji razdjeljak biti najbolji za 'zavesa' šiške). idući od prednjeg dela glave prema zadnjem delu, uzmite 2,5 do 4 centimetra kose sa svake strane. 

- Ako želite pune i guste šiške treba uzeti više kose. Ako želite tanje šiške, uzmite manje kose - objašnjava Mondo.

Koliko ćete kose uzeti za šiške odrediće kolike će vam šiške biti gustine. Ako već imate šiške koje su vam izrasle, jednostavno odvojite taj deo kose od ostatka, piše 24sata.hr.

Recept za stvaranje lepih šiški u obliku zavesa je sledeći: povucite jedan deo kose na suprotnu stranu - zamislite to kao da crtate 'X'. Proverite je li kosa počešljana i ravna kada to radite. Nakon što počešljate kosu i povučete je na suprotnu stranu, trebalo bi da odredite koju dužinu šiški želite. Gde god da je ta dužina, ciljajte malo ispod tog jer ih kasnije uvek možete skratiti. Držeći ravni deo kose između dva prsta, ošišajte kosu tako da makaze držite vodoravno.

unsplash.com

Pratite šta rade profesionalci

 

UJEDNAČITE DUŽINU ŠIŠKI 

Nakon što napravite početni rez s obe strane, uporedite ih kako biste bili sigurni da su jednaki. Začešljajte šiške tačno ispred lica i skratite sve neravne vrhove.

- Nakon toga, vreme je za stilizovanje. Najbolje je šiške dobro osušite fenom i stilizujete ih okruglom četkom. - poručuje Mondo.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)