Lice

OTKRIVAMO TAJNE SAVRŠENOG TENA INDIJKI! Samo nekoliko trikova vas deli od prelepog lica

Pojedini narodi vekovima se drže nekih pravila i trikova u održavanju lepote, a u tome se posebno ističu Indijke.

26.09.2022 10:00

OTKRIVAMO TAJNE SAVRŠENOG TENA INDIJKI! Samo nekoliko trikova vas deli od prelepog lica
shutterstock.com

Lepota žena sa Istoka nadaleko je poznata, a mnogi se pitaju čemu one duguju tako gustu i lepu kosu, kao i čistu kožu i blistav ten. Nevezano za godine koje imaju, dame sa tih prostora su posebno negovane i imaju lep ten, a tajna je u nekim trikovima. Naime, za razliku od žena sa Zapada koje su mahom "poklekle" estetskim korekcijama, Indijke teže da zadrže prirodnu lepotu i autentičnost po čemu se i izdvajaju i radije se okreću alternativnoj medicini i tretmanima. Za negu kakvu one upražnjavaju nije neophodan veliki novac.  

Samomasaža susamovim uljem

Internetom kruže snimci u kojima se ženama savetuje masaža lica zbog zatezanja i sprečavanja da se ona opusti. Indijke vekovima praktikuju taj ritual, ali ne rade samo masažu kao takvu, već je u to uključeno i susamovo ulje kojim hrane i hidriraju kožu. Susamovo ulje se posebno preporučuje za negu kože, kose ili nakon sunčanja, a naročito je dobro za dame koje se bore sa suvom kožom

Prokuvana voda

Konzumiranje vode i potreba da organizam bude hidriran jeste ono čega su sve dame svesne, međutim Indijke se zarad lepše i negovane kože radije okreću toploj i prokuvanoj vodi. Izbegavaju onu sa česme jer je prokuvana voda bolja iz jednog jednostavnog razloga - u njoj su ubijene sve bakterije i mikroorganizmi. Takođe, one vodu konzumiraju u manjim količnama, odnosno u gutljajima. "Nalivanje" vodom može teško pasti organizmu, a uz to nema efekta jer tako tečnost samo prođe kroz telo i ubrzo se izgubi. Pravi način da ona dospe do onih mesta gde treba je konzumirati je u malim gutljajevima.

Čaj od đumbira

Mnogi se zgražavaju na njegov ukus, međutim, on je odličan antioksidans i ima izuzetno blagotvorno dejstvo na naš organizam. Ukoliko čujete od nekoga kako redovno pije čaj od te biljke, budite sigurni da zna šta radi. Naime, đumbir je krcat vitaminima i mineralima, te deluje protivupalno. Takođe, odličan je izvor kolagena, što znači da smanjuje bore i sprečava pojavu novih.

Kuvana šargarepa

Ukoliko ne volite šargarepu, zašto je ne biste skuvali u nekoj supi jer je to namirnica koja je puna hranljivih sastojaka, poput karotenoida. Oni su zaduženi da daju zlatnu boju tenu, štite od UV zračenja i drugih štetnih uticaja iz okruženja. Žene iz Indije ih konzumiraju kuvane i one su razlog, između ostalog, za njihovu lepu kožu.

Fizička aktivnost

Ako vam nije jasno zbog čega ljudi koji vežbaju imaju lep i blistav ten, možda je vreme da odgovor, takođe, potražite u fizičkoj aktivnosti. Vežbanje zapravo pokreće znojenje kojim se oslobađaju toksini iz organizma. Naravno, dehidriran organizam je potrebno osvežavate vodom i tako ukrug. Takođe, prilikom fizičke aktivnosti oslobađa se i hormon stresa koji je jedan od "krivaca" za stvaranje bora i generalno za starenje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)