Lice

NAPRAVITE SAMI hidrantnu KREMU za lice uz samo 3 sastojka: Jeftinije i zdravije! (FOTO)

Umesto skupih preparata, preporodite kožu lica uz prirodnu kremu koju ćete sami napraviti.

13.09.2022 17:01

NAPRAVITE SAMI hidrantnu KREMU za lice uz samo 3 sastojka:  Jeftinije i zdravije! (FOTO)
shutterstock.com

Koža lica zahteva konstntnu negu tokom cele godine. Posebno na nju treba obratiti pažnju tokom ovog prelaznog perioda, smene godišnjeg doba i dolaska hladnijih dana.

Lice ali i telo najbolje je negovati pridodnim sastojcima, te često ne možemo naći odgovarajuću kremu koja po sastavu odgovara baš našoj koži. Zato, umesto da tokom ove potrage date veliku svotu novca, najbolje je da napravite prirodnu domaću kremu. 

Pixabay

Napravite sami hidrantnu kremu za lice

 

Možda zvuči kao komplikovan poduhvat, ali zapravo nije. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i posudica u kojoj ćete je odložiti. U svakoj plastikarnici možete je nabaviti po veoma povoljnoj ceni.

Od sastojaka vam je potrebno:

  •  1/2 šoljice devičanskog kokosovog ulja
  • 1 kašika tečnog vitamina E
  • 5-7 kapi eteričnog ulja, preporučuje se lavanda

Priprema kreme:

 Jednostavno stavite tečno kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u činijucu a  zatim izmešajte. Ako pravite kremu  dok je hladnije vreme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, moraćete malo ugriehati kokosovo ulje na sobnoj temperaturu, zgnječiti ga kašikom, te mikserom pomešati ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.

Prebacite ovu smesu  činijicu u kojoj ste nemenili da stoji. Čuvajte dalje od izvora toplote i svetla. Najbolje držati u frižiderukako bi bilo kremasto.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)