Kosa

FRANCUSKINJE SADA NOSE SAMO JEDNU FRIZURU! Stajling uz koji ćete uvek biti primećene!

Frizura je ukras svake žene, a ovaj trend je jedan od onih koji se vraćaju na velika vrata, a koji promovišu ikone stila poput Ane Vintur.

22.04.2022 13:00

FRANCUSKINJE SADA NOSE  SAMO JEDNU FRIZURU! Stajling uz koji ćete uvek biti primećene!
shutterstock.com

Francuskinje su oduvek važile za žene koje znaju šta je elegancija i kako da do nje dođu uz veoma malo truda. Njihova spontanost i neobavezan stil mogu se sresti na svakom koraku u Francuskoj i to je ono što ih izdvaja od drugih dama širom planete.

Najlepši parfemi vezuju se za njih, strastveni duh koje poseduju ne ostavlja nikog ravnodušnim, a uvek se trude da izgledaju trendi i atraktivno, a da to ne bude na granici dobrog ukusa. I to svakoj ide od ruke. Imaju sjajan stil i osećaj za lepotu, što važi i kada su frizure u pitanju.

Popularna bob frizura potiče upravo iz Francuske i njene dame su je rado promovisale, uključujući dobro poznatu urednicu Voga Anu Vintur, koja godinama neguje isti stil kada je kosa u pitanju. To je i danas omiljena frizura mnogih dama, ali Francuskinje nam predstavljaju ovog proleća nove trendove koje će mnoge žene širom sveta zasigurno iskopirati.

- Neobavezan stil u oblikovanju frizure biće ovog proleća trendi imperativ koji Francuskinje rado praktikuju -  tvrdi poznati frizer iz Pariza Dejvid Malet, koji ističe da jednostavnost koja krasi njegove zemljakinje posebno dolazi do izražaja kod frizura koje one traže.

Potpuna opuštenost  u oblikovanju kose i njeno slobodno kretanje je ono što Francuskinje zahtevaju.

- Ne postoji žena koja ne voli stil nesavršene, a opet dobro stilizovane kose koja ostavlja utisak da se oko nje nisu mnogo trudile - primećuje Malet. 

Takođe, trendovi iz 70-ih, čiji je nosilac bila popularna šeg frizura, polako se vraćaju na scenu u kombinaciji sa stilom iz 90-ih koji je popularizovao čuvenu cipal frizuru. Ta kombinacija savršeno odgovara svim tipovima kose - ravnoj, kovrdžavoj ili valovitoj.

- Stari stil stepenastog šišanja, modifikovan na novi francuski način, daće novi pečat oblikovanju frizura, zadržavajući stari retro šarm - navodi Malet. 

Brižit Bardo, poznata francuska glumica i manekenka, u svojoj mladosti promovisala je ovaj stil po kom je bila i prepoznatljiva. 

Što se tiče boje kod novog trenda, i ona, slažu se stručnjaci, treba da odiše slobodnim stilom. Najbolja varijanta je da bude difuzna, odnosno da se tonovi razlivaju od korena ka vrhovima i da se izbegnu "oštri" naglasci i jaki pramenovi. 

Drage dame, jednostavnost i prirodnost nikada nisu izašle iz mode.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)