Kosa

SENIDAH I TEODORA IMAJU FRIZURU KOJU SVI ŽELE! Da li biste vi ovo nosile, evo kako da budete kao najveća zvezda!

Elegantnu retro frizuru sigurno ste videle na svim domaćim i stranim poznatim ličnostima, ali, da li ste znale da ju je veoma jednostavno napraviti?

03.04.2022 11:15

SENIDAH I TEODORA IMAJU FRIZURU KOJU SVI ŽELE! Da li biste vi ovo nosile, evo kako da budete kao najveća zvezda!
Tanjug/AP

Ukoliko vam predstoji neka svečanost ili izlazak, ili prosto želite da izgledate sređeno na poslu a ne odvaja vam se par sati za sedenje frizerskom salonu, portal Srećna Republika vam otkriva šta je to Barbi konjski rep i kako da ga same rekreirate kod kuće.

Pre svega, sasvim smo sigurni da ste ovu slatku frizuru, koja izgleda kao da je izašla iz 60-ih, viđali na vašoj omiljenoj lutki iz detinjstva, po kojoj je ona i dobila ime. Visoko podignuti i zalizani rep sa šiškama sklonjenim u stranu i sa uvijenim krajevima kose. Izgleda uredno i nežno a neverovatno je lak za pravljenje.

Prvo bi trebalo da odlučite da li će cela kosa biti svezana u rep ili ćete šiške zasebno skloniti u stranu. Ako se odlučite sa takozvane „ušuškane“ šiške, odvojite prednji deo kose, a ostatak zavežite i visok rep uz pomoć nekoliko providnih silikonskih gumica pa kosu zaližite uz pomoć gustog češlja i gela ili pene za kosu. Što se šiški tiče, njih možete u celosti da začešljate i ukosnicama pričvrstite nazad, tačnije ispod samog repa.

Sa druge strane možete i napraviti razdeljak sa strane, pa jedan deo ušuškati iza jednog a drugi iza drugog uveta. I dolazimo do dela koji ovu frizuru čini tako posebnom. Za njega će vam trebati presa za ispravljanje kose ili figaro. Krajeve repa možete da uvijete u lokne ili da ih prosto izvijete ka spolja ili ka unutra, u istom pravcu. Ipak, najbolje je da vidimo kako su zvezde stilizovale svoje Barbi repove i kakve varijacije na temu one predlažu:

1. Kim Kardašijan

Kosa prošarana pramenčićima, visok rep na temenu i pramen kose obavijen oko gumice kako bi je zakamuflirao. Blago izvijeni krajevi i kraljica Instagrama nam je pokazala kako se to radi.

2. Senidah

Kosa u dve boje, visok rep i senzualni izvučeni pamenčići pored ušiju su način na koji  Senidah nosi ovu čuvenu frizuru.

3. Arijana Grande

Nekrunisana kraljica konjskih repova, ona je probala i ponela sve varijante ove frizure. Ipak, ona koja nam je privukla pažnju je frizura stilizovana uz pomoć ružičaste satenske mašne, visokog i natapiranoh repa i šiški zalizanih u stranu.

4. Teodora Džehverović

Bakarno-plavi pramenovi visokog sjaja, duga kosa i tek blago izvijeni krajevu su način na koji je mlada pevačica interpretirala ovu legendarnu frizuru.

5. Hejli Biber

Lapa supruga pevača Džastina Bibera, manekenka Hejli Biber je svoju plavu kosu zalizala u visok rep i ukrasila ga crnom plišanom mašnom. Seksi i nežno u isto vreme.

6. Sara Jo

Pevačica Sara Jo se pak odlučila za nešto razbarušeniju varijantu ovog repa, te je krajeve ukovrdžala za bujniji efekat.

7. Dženifer Lopez

Rep u boji meda i karamele je zaštitni znak čuvene Džej Lo. A i ko ga ne bi nosio, kada samo dodatno ističe njene izvajane jagodice i bademaste oči.

8. Nina Badrić

I za kraj, jedna dama u Barbi roze boji sa nešto drugačijom verzijom Barbi konjskog repa. Prelepa Nina Badrić u nežnom izdanju sa izrazito dugim konjskim repo tek blago prelomljenim na krajevima. Fantazija u ružičastom!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)