Kosa

PREPARAT KOME JE I KIM KARDAŠIJAN OSTALA VERNA: Kosa od njega raste kao posle kiše, a svi ga možemo napraviti!

Ispiranje kose pirinčanom vodom je veoma lak tretman iz kućne radinosti koji vam može pomoći da postignete željenu dužinu.

10.03.2022 23:00

PREPARAT KOME JE I KIM KARDAŠIJAN OSTALA VERNA: Kosa od njega raste kao posle kiše, a svi ga možemo napraviti!
pexels.com

Što se tiče rasta kose, svakako ne manjka tonika, suplemenata i „uradi sam“ preparata koji obećavaju dužu i jaču kosu. Pronalaženje onih koji će vam dati željene rezultate je već malo duži proces, ali postoji nekoliko opcija koje su se vremenom pokazale kao efikasne.

Kada je u pitanju ispiranje pirinčanom vodom, rast i snaga kose su glavne prednosti koje se navode. Čak se i šuška da je upravo pirinčana voda tajni recept zdrave, jake i duge kose Kim Kardašijan. Portal Srećna Republika vam otkriva kako da napravite ovaj preparat i kako da ga koristite za najbolje rezultate.

pexels.com

Dugokosa devojka

Materijal:

  • Pirinač - beli, smeđi ili ljubičasti, ako imate plavu kosu
  • Voda
  • Činija
  • Cediljka
  • Boca sa raspršivačem, preporučljivo je ovako nanositi tonik, jer u suprotnom može biti teško kontrolisati tečnost.

Kako da napravite pirinčanu vodu?

Pomešajte jednake količine pirinča i vode sobne temperature u posudi. Ostavite da odstoji 30 minuta. Povremeno mešajte. Nakon pola sata, voda bi trebalo da dobije mlečnu, zamagljenu i krem boju. Uzmite svoju bocu sa raspršivačem i procedite svoju mešavinu u nju, tako da vam ostane samo pirinčana voda. 

Kako naneti pirinčani tonik?

Operite kosu šamponom kao i inače. Uzmite pirinčanu vodu i isprskajte njome kosu, i to od korena do vrha u sekcijama, idući polako. Zbog toga preporučujemo bocu sa raspršivačem, jer ćete imati veću kontrolu. Ostavite da odstoji pet do deset minuta.

Takođe bi bilo dobro da odradite masažu vlasišta dok preparat stoji na kosi, jer to može pomoći u poboljšanju cirkulacije kože glave, a pokazalo se i da pomaže u rastu kose. Nakon tih deset minuta, ponovo isperite kosu i nanesite balsam ako vam je kosa prirodno suva ili isušena, savetuje portal Mind Body Green

pexels.com

Devojka lepe i zdrave kose

Prednosti pirinčane vode

1. Puna je hranljivih materija koje jačaju kosu

Pirinčana voda sadrži antioksidanse, minerale i aminokiseline. Antioksidansi su vitalni deo zdravlja kose, jer neutrališu slobodne radikale, koji predstavljaju stres za vlasi. Minerali mogu ojačati kosu. A aminokiseline mogu pomoći da se kosa ponovo izgradi, jer je napravljena prvenstveno od proteina keratina. Takođe je bogat aktivnim sastojkom zvanim inozitol, za koji su studije pokazale da pomaže u popravljanju i oporavku kose.

2. Formira zaštitni omotač oko kose

Zahvaljujući skrobu, voda može da formira tanak, ali zaštitni sloj oko kose, čuvajući pramenove od habanja. Ovo dodaje snagu, poboljšava hidrataciju i umanjuje pojavu ispucalih vrhova.

3. Masiranje kože glave može stimulisati cirkulaciju

Masaže vlasišta su izuzetno korisne za zdravlje kose, a studije čak pokazuju da tokom vremena doprinose i povećanju volumena kose.

4. Rast kose

Najpoznatija korist od pirinčane vode je rast kose. Sve što pomaže zdravlju kose može pomoći da i kosa raste brže. Uz manje trenja, lomljenja i stresa dolazi i duža i bujnija kosa.

 

Komentari (0)