Kosa

PRIRODNI SERUM ZA ISPUCALU KOSU: Čudo koje ne košta ništa, a treba vam svakog leta

Priprema se brzo i jednostavno.

byNevena Jakovljević

21.06.2024 17:12

PRIRODNI SERUM ZA ISPUCALU KOSU: Čudo koje ne košta ništa, a treba vam svakog leta
shutterstock

Nega kose posebno je zahtevna tokom letnjih dana. Sunčani dani crpe energiju, a posledice toplog vremena i mora mogu se primetiti i na kosi. Svaka ženska osoba bar jednom do sada primetila je da joj je kosa ispucala nakon mora. Ako imate problema sa gubitkom kosom ili mislite da bi trebalo da ojačate koren dlake, preporučujemo da isprobate serum koji će vam olakšati svakodnevnicu.

Najbitnije je da ovaj serum nije komplikovan za pravljenje, ali nije ni skup. Uz malo muke, dobićete spas za vašu kosu.

Priprema seruma za negu kose kod kuće

Za pripremu vam je potreban lovorov list, može sušen što već možete kupiti u prodavnici ili pak svež, takođe nećete pogrešiti. Potrebna vam je šaka suvog lovora, šala lavande i isto toliko ruzmarina. Prokuvajte vodu i time prelijte biljke. Pustite malo da odstoji kako bi pustilo svoje sokove, a onda promešajte. Serum se nanosi na čistu kosu, odnosno na tek opranu. Nakon toga, sušite kosu kao i do sada.

Možete ga koristiti nakon svakog pranja, nećete pogrešiti.

shutterstock.com

Priprema prirodnog losiona protiv opadanja kose

Za šta je sve dobar lovorov list?

Lovorov list ima dva odsto esencijalnih ulja. Osim vitamina A i C, ima i brojne minerale poput kalijuma, natrijuma, vlakana, gvožđa i magnezijuma. Nisko kaloričan je i često se koristi u kuhinji. Mnoga jela nisu ista bez lovora jer im daje poseban šmek.

Taokđe, naši stari veruju da je čaj od lovora najbolji kod suvog kašlja. Lovorov list iseckajte na kockice (oko 2, 3 lista) prelijte vodom, a onda kuvajte oko 10 minuta. Ostavite poklopljeno 10 minuta, a onda procedite. Dodajte malo soka od limuna i pola kašike meda. Možete piti više puta dnevno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)