Kosa

"NIKAD ĆERKI NISAM OPRALA KOSU": Ispovest ove majke izazvala je haos na mrežama, evo kako se pravda (VIDEO)

Pratioci misle da je to nehigijenski i "odvratno".

25.05.2024 21:30

"NIKAD ĆERKI NISAM OPRALA KOSU": Ispovest ove majke izazvala je haos na mrežama, evo kako se pravda (VIDEO)
instagram-itsechika

Mama po imenu Ećika izazvala je pravu debatu na društvenim mrežama kada je objavila video u kojem tvrdi da nikada nije oprala šamponom kosu svojoj dvogodišnjoj ćerki. Umesto toga, kosu svoje devojčice ispira samo vodom, što je izazvalo podeljene reakcije među korisnicima.

Ećika je na videu pokazala plavu dugu kosu svoje ćerke i uz snimak dodaje:

- Nikad joj nisam oprala kosu (dve godine ima) - piše u opisu snimka.

U opisu videa, podelila je i svoje glavne savete za negu kose njene ćerke, ističući da povremeno koristi arganovo ulje i nanosi joj masku za kosu jednom nedeljno ili na svake dve nedelje. 

- Neka vaše dete uživa u dugoj bujnoj kosi koja se ne mrsi. P.S. nikada se ne masti - dodala je ona, a o tome je pisao i The Sun.

Dok Ećika i njene pristalice tvrde da prirodna ulja i voda mogu biti dovoljni za negu kose, protivnici smatraju da su šamponi i drugi proizvodi za negu neophodni za održavanje higijene i zdravlja kose. Debata se nastavlja, a Ećika ostaje pri svom stavu da je njen način ispravan za njenu ćerku.

Međutim, njena objava je izazvala oštre reakcije na internetu. Jedna korisnica je napisala: "To je odvratno!", na šta je Ećika odgovorila: "Ne, nije. Par godina sam bila stručnjak za kosu u velikoj kompaniji. Voda ispire sve, a vaša vlastita prirodna ulja odrađuju ostatak posla." Drugi korisnici su se pitali o higijenskim aspektima takve prakse. "Voda ne uklanja bakterije i šta misliš za šta drugo je stvoren šampon?" upitao je jedan od njih. Ećika je na to odgovorila: "Komercijalno. Napravljen je za zaradu novca. A budući da su ljudi na to navikli, kosa će vam se svaki put zamastiti pa ćete ga ponovno koristiti."

Iako su mnogi bili skeptični i kritikovali njen pristup, bilo je i onih koji su ga podržali. 

- Da budem iskren, voleo bih da mogu koristiti samo vodu za pranje kose, uštedite toliko novca.

- Prestala sam prati kosu svoje ćerke šamponom i počela je jako brzo rasti!

- Imam sina, upravo je napunio četiri godine i perem mu kosu šamponom jednom mesečno. Inače mu perem kosu samo vodom i kosa mu je tako sjajna i lepa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)