Kosa

KAKO UVITI KOSU BEZ FIGARA I PRESE: 5 načina za savršene lokne bez ikakvog oštećenja kose! (VIDEO)

Možete da koristite trake, uvijač od pur pene, viklere čak i dobre stare krpice.

05.11.2023 12:01

KAKO UVITI KOSU BEZ FIGARA I PRESE: 5 načina za savršene lokne bez ikakvog oštećenja kose! (VIDEO)
unsplash.com

Napraviti savršene lokne nije uvek jednostavno. Većina devojaka u takvim sitaucijama posegne za figarom ili presom kako bi dobila lokne. Problem je što se na ovaj način oštećuje kosa pa kasnije ne pomažu ni najskuplji preparati kako bi se oporavila.

Usled prekomenronog korišćenja prese i figara nekad je kosa toliko oštećena da je šišanje jedini način da se spase. Da biste izbegli ove probleme Srećna republika vam poklanja 5 prirodnih načina za uvijanje kose bez oštećenja koji provereno deluju. Na ovaj način imaćete savršene lokne koje će dugo trajati a kosa će ostati potpuno zdrava.

@emmarie_lane #stitch with @julie__fiala trying bathrobe tie curls for the first time to compare them to the big roller everyone uses! #heatlesscurlsovernight #heatlesscurlstutorial #noheathairstyles #overnightcurls ♬ original sound - Emmarie | Beauty Creator

1. Uvijanje sa trakom

Ovaj način vrlo je popularan već nekoliko godina. Vrlo je jednostavan a veličina lokni zavisi od količine kose odnosno pramena. Kao pomoćno sredstvo može vam poslužiti mekana traka koji unače koristite da sklonite kosu s lica kad skidate šminku, manji šal, marama čak i kaiš od bademantila. Postupak je vrlo jednostavan. Kosu koja se do pola osušila podelite na dva dela i jednostavno uvijajte pramen po pramen oko podloge. Krave obmotajte oko trake i pričvrstite šnalicama. Punđica je vrlo mekana pa se s njom može i spavati. 

2. Vikleri

Za lepe i potpuno prirodne lokne i dalje su neprevaziđeni vikleri. U zavisnosti da li želite da imate sitnije ili krpunije kovrdže odbaerite veličinu viklera i umitajte pramen po pramen.

3. Uvijač za kosu

Sećate se onim malih, mekanih uvijača za kosu uz pomoć kojih smo nekad pravili lokne. Sad su ponovo aktuelni, ali postoji i jedan veliku iz pomoć koga možete vrlo brzo i jednostavno dobiti savršene lokne. Mokru kosu podelite na dva dela, stavite uvijač na glavu na liniji kose, uzmite jedan pramen, počevši od šiške, i omotajte ga oko podveza. Uzmite drugi pramen sa druge strane i ponovite istu stvar. 

4. Krpice

Na ovaj način lokne se prave već više stotina godina. Najpre napravite krpice, a postpuka je vrlo jednostavan. Staru majicu usecite na trakice. Potom oko svake urolajte malo papira, ali je važno da on upija vlagu. Može da posluži i malo deblji toalet papir. Vlažnu kosu raščeljajte a potom uzimite jedan pramen i obmotajte ga oko papira a krajeve krpice vežite. Na ovaj način dobićete prelepe lokne koje će vam trajati danima. 

@kennarwood Replying to @hallemaltarich I hope this helps!! Let me know if you guys have questions! I did not come up with this, I saw a repost of it that someone made :) #heatlesscurls #heatlesssockcurls #heatlesscurlstutorial ♬ original sound - Kenna McClellan

5. Uvijanje uz pomoć čarapa

Ko bi rekao da čarape mogu biti toliko korisne za pravljenje lokni. Podelite vlažnu kosu na 2 ili 4 dela i svaki deo dobro čaščešljate i dodajte neki proizvod za stilozovanje kose. Uzmite čarapu i umotajte jedan veliki pramen. Urolajte podvez u krofnu i pričvrstite ga drugim krajem čarape.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)