Kosa

KAKO PRAVILNO ODRŽAVATI TALASASTU KOSU TOKOM JESENI: Ove navike svi imamo, a nismo ni znali da njima oštećujemo vlasi (FOTO)

Vlažno vreme više ne mora da vas brine.

26.10.2023 16:01

KAKO PRAVILNO ODRŽAVATI TALASASTU KOSU TOKOM JESENI: Ove navike svi imamo, a nismo ni znali da njima oštećujemo vlasi (FOTO)
shutterstock.com

Dolazak hladnijih i kišovitih dana sa sobom donosi i drugačiju negu kože i kose. Kiša i vetrovito vreme mogu uticati na to da brže dolazi do isušivanje kože i pucanja vlasi. Posebnu muku muče dame sa talasastom kosom koja nakon samo nekoliko minuta na vlažnom jesenjem danu izgleda poput paučine. 

Kako biste izbegli ove neprijatnosti, potrebno je pre svega prilagoditi negu novom godišnjem dobu. Jesenji meseci mogu biti suvi, što može uticati na vašu kosu. Koristite hidratantni šampon i regenerator kako biste održali njenu vlažnost. Ako koristite alatke za stilizovanje kose koje emituju toplotu, uvek koristite zaštitu od toplote kako biste sprečili oštećenje kose.

pexels.com

Uživajte u talasima bez brige

Redovno šišanje krajeva pomaže u održavanju zdravlja kose i sprečava cepanje krajeva. Maske za kosu na bazi prirodnih sastojaka, kao što su avokado, med i kokosovo ulje, mogu biti veoma korisne za negu talasaste kose tokom jeseni. Izbegavajte česte promene temperature: Prevelike promene temperature mogu oštetiti kosu. Pokušajte da izbegnete prelazak iz toplog u hladno okruženje i obrnuto. Ishrana bogata proteinima, omega-3 masnim kiselinama i vitaminima može pomoći u održavanju zdravlja kose.

Sledeći korak u održavanju talasaste kose urednom i voluminiziranom jeste da koristite dobru zaštitu. Tokom jesenjih dana pre svega je bitno da kosu zaštitite od vlage. Postoje brojni proizvodi za kosu koji su dizajnirani da štite kosu od vlage. Obično sadrže silikon koji stvara barijeru između kose i vlage u vazduhu.

shutterstock.com

Hidrirajte kosu maskama i izbegavajte češljanje

Izbegavajte češljanje kose. Češljanje kose dok je mokra može uzrokovati lomljenje i oštećenje. Umesto toga, koristite prste ili češalj sa širokim zubcima da nežno raščešljate kosu. Ako morate da sušite kosu, koristite difuzor. Ovaj nastavak za fen pomaže u održavanju prirodnih talasa kose dok smanjuje frizz.

 Ako je napolju veoma kišovito, razmislite o nošenju kape ili šešira da biste zaštitili kosu od vlage. Takođe, veoma je bitno kontinuirano hraniti kosu. Maske za kosu mogu pomoći u održavanju hidratacije kose, što je posebno važno tokom kišnih dana.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)