Kosa

DA LI VAM BOLJE STOJI DUGA ILI KRATKA KOSA? Isprobajte filter na TIKTOKU za koji i frizeri kažu da je NEPOGREŠIV (VIDEO)

Jesen je godišnje doba kad većina žena želi da unese promene u svoj fizički izgled, a prva stanica na tom putu je odlazak kod frizera.

19.10.2023 21:02

DA LI VAM BOLJE STOJI DUGA ILI KRATKA KOSA? Isprobajte filter na TIKTOKU za koji i frizeri kažu da je NEPOGREŠIV (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@elsaroshe

Pre nego što se usudite da ošišate kosu koje ste dugo puštali, isprobajte kako bi vam pristajala kraća frizura. Novi TikTok filter to omogućava da uradite u toplini vašeg doma, a zanimljivo je da je filter toliko dobro urađen da čak ni frizeri nisu uspeli da mu pronađu grešku. Naprotiv, smatraju ga svojim savršenim saveznikom koji će im pomoći da svaka mušterija iz salona izađe prezadovoljna novim izgledom.

TikTok filter je osmišljen tako da pronalazi idealnu dužinu vaše kose u odnosu na oblik lica. Na vama je, naravno, da li ćete prihvatiti ponuđeno rešenje ili ne.

Kako filter radi?

Naziv je „2.25 hair length filter“ i do sada ga je koristilo više od 20 miliona ljudi. Filter funkcioniše tako što koristi dve crvene linije za merenje dužine donje polovine lica, od nosa do brade. Da biste mogli da koristite ovaj filter, ažurirajte najnoviju verziju na TikToku. Potom dodirnite efekte i postavite lice tako da stoji unutar isprekidanog kruga. Na rad filtera utiče koliko daleko držite kameru od lica, pa proverite da li ste pravilno centrirali lice i postavili ga u centar isprekidanog kruga.

Iz te pozicije nađite stabilan ugao kamere. Pojaviće se dve crvene linije i broj koji se prilagođavaju dok ne postignu finalni rezultat. Broj koji ćete videti u finalu kreće se između dva i četiri.

Ako je broj koji dobijete manji od 2,25 to je znak da će vam idealno pristajati kratka kosa. Ukoliko je, pak, broj koji dobijete veći od 2,25 slobodno pustite kosu, jer će vam upravo duža kosa izvanredno pristajati.

Koliko je filter tačan?

Frizeri koji ga koriste tvrde da je ovaj filter gotovo nepogrešiv. On se, naime, oslanja na zlatno frizersko pravilo u kom se meri rastojanje između uha i brade da bi se utvrdilo kome lepše stoji kratka, a kome duga kosa.

Frizeri su to nekada radili pomoću olovke, a danas je tu filter koji će svakoj od nas biti sjajan saveznik na putu do idealne dužine kose.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)