Na njegov rođendan

NOVE PESME DEJVIDA BOUVIJA: Posthumni album nosi naziv „Toy“

Album će biti objavljen kao CD i gramofonska ploča

07.01.2022 16:00

NOVE PESME DEJVIDA BOUVIJA: Posthumni album nosi naziv „Toy“
Pixabay

Posthumni album Dejvida Bouvija pod nazivom "Toy" trebalo bi da bude objavljen sutra, povodom obeležavanja njegovog 75. rođendana.

Pesme su snimljene nakon nastupa na Glastonberi festivalu 2000. godine i tada je bilo planirano da album bude objavljen iste godine. Međutim, odluka izdavačke kuće je bila da Bouvi snimi kompletno novi materijal, prenose agencije.

Diskografska kompanija "Warner Chappell Music" (WCM) i "David Bowie Estate", u prvim danima 2022. godine, objavili su da je WCM preuzeo globalna izdavačka prava na katalog autorskih pesama rok muzičara.

Tako su pesme sa ovog izdanja postale deo legende o Bouvijevom "izgubljenom albumu", a onda, pre deset godina, izdanje je objavljeno onlajn, dok će 8. januara album "Toy" biti objavljen kao CD, ali i kao gramofonska ploča.

Pixabay

Album će biti objavljen na njegov rođendan

 

Na ovom izdanju zastupljene su pesme "In The Heat of the Morning" (1968) sa gudačkim deonicama koje su preuzete sa originalne demo verzije "Shadow Man", a Bouvi je tom prilikom ponovo snimio i svoj prvi singl "Liza Jane" (1964).

Dogovor sa velikom muzičkom kompanijom obuhvata kompletan opus Bouvija - stotine pesama iz karijere koja je trajala šest decenija.

Slavni britanski muzičar, pevač, kompozitor, producent i glumac, Dejvid Bouvi, je preminuo 10. januara 2016. godine, nakon 18 meseci borbe sa rakom.

 

Komentari. (0)