Tradicija...

ZNATE LI KOLIKO JE STAR BEN HUR? Ovaj film svi smo gledali svake Badnje večeri!

Uz ovaj film mnogi od nas su odrastali!

06.01.2022 21:28

ZNATE LI KOLIKO JE STAR BEN HUR? Ovaj film svi smo gledali svake Badnje večeri!
printscreen

Badnje veče i Božić su najradosniji hrišćanski praznici, a njih prate određene tradicije koje su neizbrisivi deo našeg detinjstva, ali i našeg odraslog života. Zato je veliko iznenađenje za sve nas kada je snimljen rimejk popularnog filma Ben Hur. 

Naime, ovaj film puštan je svake Badnje večeri na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a mnogima od nas na neki način postao je deo božićne tradicije od koje se neodustaje. Ipak, iako su mnogi gledali ovaj film bezbroj puta, malo ko danaz zna iz koje godine je jedan od najpopularnijih filmova ikada snimljenih. 

Ovaj film snimljen je pre 63 godine, odnosno 1959. godine, a mnogi od nas odrastali su upravo gledajući ovu verziju filma, dok je rimejk, snimljen 2016. godine, i takođe je osvojio veliku popularnost. No, iako je film iz 2016. godine mnogo kvalitetniji i skuplje urađen, ostvarenje iz 1959. godine mnogo je bitniji za sve nas zbog simbolike koju nosi i dana kada ćemo ga po tradiciji gledati, zato se zavalite, uzmite kokice i uživajte na Badnje veče u ovom neverovatnom filmu.

Komentari (0)