Fantastične su!

NAJBOLJI ŽENSKI NEGATIVCI: One su krasile filmska platna i bile prave FATALNE DAME!

One su prave fatalne zloće filmskog platna!

21.12.2021 21:32

NAJBOLJI ŽENSKI NEGATIVCI: One su krasile filmska platna i bile prave FATALNE DAME!
printscreen/instagram.com

Svi ljubitelji filmova mogu se podeliti na one koji više vole pozitivne likove i oni koji ipak preferiraju negativce. Činjenica je da su negativci, posebno ženski, često zanimljiviji, sa dubinskim ličnim pričama i seksi autfitima, sposobni da manipulišu i ostave bez daha, dok pozitivni često u odnosu na njih mogu da deluju bledunjavo, previše blago i pomalo dosadno.

Portal Srećna republika pripremio je pravu poslasticu za sve fanove onih klasičnih famme fatale, u vidu liste najboljih ženskih negativaca koji su se pojavili na filmskom platnu.

Anđelina Džoli

Kako početi priču o fatalnim ženama bez Anđeline Džoli? Ona je definitivno jedna od najlepših glumica na svetu, a koliko je dobra u svom poslu pokazuje i činjenica da je ljude širom sveta naterala da zavole i najvećeg zlikovca našeg detinjstva - Grdanu! Grdana nam je u filmu Maleficent pokazala i drugu stranu priče o "Uspavanoj lepotici", a Anđelina je svima pokazala koliko je teško biti povređena žena, koja je u duši bila dobra, ali zbog izdaje sveta postaje najgora zla veštica. Svaka žena se sa vremena na vreme oseća kao Grdana, te se i iz filma može izvući odlična pouka, čuvajte dobrotu u sebi i okružite se dobrim ljudima, da onaj epitet koji nam često daju ne bi postao istinit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by caz (@joliefiims)

Kejt Blanšet

Kejt je, kao i Anđelina, fantastična glumica, a kakvu god ulogu da igra ljudi je obožavaju. Ipak, ona je igrala i negativca u brojnim filmovima, a posebno se izdvajaju  "Thor: Ragnarok" i "Pepeljuga". U oba filma Kejt je pokazala koliko je moćna u ulozi negativca, a posebno se istakla u Toru, kao Hela, koja je najgora od svih, koja je bila prva negativna ženska uloga u Marvelovim filmova.  Iako je kao Hela, bila u fantastično i seksi obučena, ali je u ulozi Pepeljugine maćehe bila prava zvezda. Glamurozne haljine i šeširi velikog oboda, učinile su da se mnogi dive zloj maćehi, te da zaborave na mržnju iz detinjstva.

Margot Rubi

Fatalna, bezobrazna i izuzetno seksi, postale su glavne osobine koje se prepisuju Harli Kvin iz filma "Suicide squad", a sve to zbog fantastične Margot Rubi, koja je ovu junakinju odigrala perfektno. Pre Margot je Harli bila samo jedna luckasta devojka koja je beznadežno zaljubljena u Betmenovog najgoreg neprijatelja, Džokera, a uz Margot je postala inspiracija mnogim devojkama, makar i samo za maskembale.

Fej Danavej

Boni i Klajd su najgori i najomiljeniji ljubavni par zločinaca, a kako je priča koja se krije iza njih jako je popularna. Ipak, Boni je kao najgori ženski lik zaslužila svoje mesto na filmskom platnu, a režiser nije promašio sa glumicom Fej Danavej, koja je svoju ulogu odigraka fantastično. Film "Boni i Klajd" iz 1967. godine oduševio je sve, a Boni je postala jako popularna, što zbog Fej, što zbog neverovatnog karaktera, što zbog autfita koji su sve ostavljali bez daha.

Rejčel MekAdams

Poslednji, ali ne manje važan je i film "Mean girls" koji opisuje srednjoškolsko iskustvo svakog od nas na ovaj ili onaj način. Neki od nas bili su deo cool ekipe, neki su se toleriali sa tom ekipom, a neki su zbog nje jako patili. Kojoj god grupi da ste pripadali, svi ste upoznali neku Redžinu Džordž. Ona je kraljica najlepših i najbolje obučenih zlih devojaka u školi, a svi su želeli da budu kao ona ili su je mrzeli jer nisu ona. Bilo kako bilo, Rejčel MekAdams pravi je izbor bila za ovu ulogu, kako zbog izgleda, tako i zbog prirodnog talenta da odglumi fatalnog zloću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

Komentari (0)