Ona je genije!

MISLIĆU O TOME SUTRA: Razmaženost ili genijalan životni savet?!

Velika je debata da li treba ostaviti problem da "prenoći" ili odmah prionuti na njegovo rešavanje!

15.12.2021 23:03

MISLIĆU O TOME SUTRA: Razmaženost ili genijalan životni savet?!
printscreen/instagram.com

Knjiga Margaret Mičel "Prohujalo sa vihorom", spada u jedan od najvećih klasika svih vremena, a u njoj se prati život razmažene bogatašice Skarlet O'Hara koja gubi sve kada joj požar uništi kuću. 

Skarlet je inspiracija mnogim ljudima, ali ne na pozitivan način. Mnogi je kritikuju jer smatraju da je uobražena, razmažena i neodgovorna, a kao obrzloženje za takvo mišljenje o njom uzimaju jednu njenu rečenicu koja se provlači kroz ceo roman, a to je rečenica:

- Misliću o tome sutra.

Naime, mnogi smatraju da se Skarlet ponaša detinjasto jer ne preuzima odgovornost u trenutku kada joj se dešavaju životni problemi, već ih ostavlja sa strane. Sa strane gledano, vrlo je logično zašto to izgleda kao guranje problema pod tepih, međutim ova rečenica zaista može da bude sjajna zvezda vodilja za život i genijalan životni savet.

Neke stvari jednostavno ne možete da rešite istog trenutka kada se dese. Već morate da sačekate da se neka vrata otvore i da vam se rešenje problema pojavi pred vama. U takvim situacijama koliko god se vi trudili i koliko god gurali stvari da se reše, to se neće desiti. Mirna glava, koja je prespavala noć mnogo jasnije razmišlja, a Skarlet je toga vrlo svesna. Zato sledeći put kada budete naleteli na problem koji deluje nerešivo, setite se Skarlet i zapamtite da nijedan problem nije nerešiv, te da će sve doći na svoje kada se odmorite i tako odmorni razmislite. 

Komentari (0)