Flešdens u Beogradu!

OD NEVEROVATNE ŽIVOTNE PRIČE OD BEOGRADSKOG POZORIŠTA: Šta je Flešdens i zašto ga treba pogledati?

Flešdens je film o neverovatnom životnom putu mlade Morin Marder, koji je osvojio srca publike još osamdesetih godina prošlog veka.

30.11.2021 22:21

OD NEVEROVATNE ŽIVOTNE PRIČE OD BEOGRADSKOG POZORIŠTA: Šta je Flešdens i zašto ga treba pogledati?
printscreen

Flešdens, film koji je obeležio osamdesete godine prošlog veka, doleteo je do beogradske pozorišne umetnosti i ostavio publiku u šoku. Ovaj film sinmljen je 1983. godine, kada je Morin Marder potpisala ugovor na 2.300 dolara i time dopustila da se njena životna priča nađe na velikom platu.

Morin je bila zavarivačica na gradilištu tokom dana, a noću je ispunajvala svoju pravu ljubav, ples, tako što je plesala u jednom pabu. Njen naporan rad i čudan životni put na kraju su je doveli do prestižne baletske škole, što je bilo ispunjenje njenih snova. Film o njoj postigao je veliki uspeh među publikom, a kako ga kritičari nisu prihvatili, veruje se da je za toliku popularnost filma muzika. Naime, muzika iz ovog filma i danas je popularna, a film je čak i dobio Oskara za najbolju originalnu pesmu. Od pesama su se posebno izdvojile: „Maniac“, „I love rock’n’roll“ i „What a feeling“.

Originalni mjuzikl nastao je 2008. po tekstu Toma Hendlija i Roberta Kerija, dok je muziku radio Robi Rot, a stihove Robert Keri i Robi Rot, a sada je to ostvarenje našlo put i do beogradskog pozorišta, te su od njegove premijere karte rasprodate. 

Komentari (0)