Film, muzika i pozorište

OVO JE NAJSTRAŠNIJI FILM IKAD SNIMLJEN! Povećava puls u proseku za 24 otkucaja srca u minutu (VIDEO)

Reč je o ostvarenju koje je nastalo za samo 12 nedelja i to tokom pandemije koronavirusa.

bySrećna republika

23.10.2022 21:01

OVO JE NAJSTRAŠNIJI FILM IKAD SNIMLJEN! Povećava puls u proseku za 24 otkucaja srca u minutu (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Odabrati najstrašniji horor film ne čini se kao lak zadatak, međutim, naučnici tvrde da su utvrdili koje je ostvarenje najstrašnije u istoriji.

Reč je o hororu Gost (engl. Host), britanskog reditelja Roba Savidža, koji je nastao tokom pandemije KOVIDA-19 i sniman je putem Zoom videopoziva. Prati priču o grupi od šestero prijatelja koji učestvuju u virtuelnoj seansi. Iako u početku ne očekuju mnogo od svog paranormalnog okupljanja, oni ubrzo shvataju da su pocenili zlog duha.

- Šest prijatelja unajmilo je medijum da održi seansu putem Zooma dok je trajao karantin, ali su dobili mnogo više nego što su očekivali jer stvari ubrzo kreću po zlu. Kad zao duh počne da napada njihove domove, počinju da shvataju da možda neće preživeti noćglasi službeni sinopsis filma za koji "Projekt Science of Scare" tvrdi da je najstrašniji film koji je ikad snimljen u istoriji kinematografije. 

 

 

 

Inače, "Projekt Science of Scare", koji je u vlasništvu kompanije "Broadband Choices", poslednjih nekoliko godina je merio najstrašnije filmove na temelju otkucaja srca. Kako bi otkrili najstrašniji film, istraživači su napravili popis horor filmova pre nego što su zamolili 250 dobrovoljaca da ih pogledaju na projekciji. 

Svaki volonter opremljen je monitorom otkucaja srca koji se prati tokom svakog filma. Projekcije su se odvijale nekoliko nedelja kako ne bi bilo opasnosti da će učesnici istraživanja biti previše umorni. Gost je po tim kriterijumama povezanim s radom srca gledalaca proglašen najstrašnijim drugu godinu zaredom. Uz njega se ljudima broj otkucaja srca u proseku povećava za 24 otkucaja u minutu.

Pixabay

Puls učesnika u istraživanju značajno se ubrzavao tokom praćenja ostvarenja Gost

- Uprkos tome što je snimljen za samo 12 nedelja i u potpunosti je nastao putem Zoom videokonferencije, Gost je prestrašio našu publiku u svojih kratkih 56 minuta povećavši puls u proseku za 24 otkucaja u minutu, što nas je navelo da damo sud da je to znanstveno najstrašniji film ikad snimljen - istaknuto je iz kompanije "Broadband Choices".

Film Gost na listi najstrašnijih slede Sinister (Zlokoban), koji se nalazi na drugom mestu, Insidious (Astralna podmuklost) na trećem, The Conjuring (Prizivanje zla) na četvrtom mestu i Hereditary (Nasleđeno zlo) na petom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)