Tetka Saveta

STAVITE FARMERKE U ZAMRZIVAČ I SAČEKAJTE! Ovo sigurno mnogi od nas nisu mogli ni da pretpostave, ČUDO!

Nisu samo cipele predmet koji možemo povremeno da čuvamo u zamrzivaču. Efekat hladnoće na nekim drugim komadima čak je i mnogo intenzivniji.

27.08.2022 10:00

STAVITE FARMERKE U ZAMRZIVAČ I SAČEKAJTE! Ovo sigurno mnogi od nas nisu mogli ni da pretpostave, ČUDO!
shutterstock.com

Život bez frižidera i zamrzivača se danas ne može zamisliti, a u skladu sa standardom kupuju se sve veći aparati bele tehnike kako bi se u njih smestile sve neophodne namirnice. Neka domaćintva praktikuju da imaju i po dva frižidera, ali očekivano je da i kad ih otvorite oni budu pristojno puni i spremni da vam ponude nešto da prezalogajite.

U zamrzivačima se nalazi hrana koju odlažemo na duže vreme i namirnice koje ne planiramo u skorije vreme da koristimo. Međutim, postoji nekoliko stvari koje koristite u dnevnoj rutini, a koje možete držati izvesno vreme u najhladnijoj komori frižidera jer na taj način one ostaju svežije, čistije i očuvanije.

Cipele smo već navodili kao jednu od stvari koje možete staviti u zamrzivač jer će se na taj način eliminisati njihov smrad. Takođe, ukoliko su one teške za održavanje, to je takođe odličan način da sa njih uklonite sve bakterije kroz hladnoću kojoj su izložene. Evo šta još možete sačuvati u ledeno hladnom prostoru. Bićete iznenađeni rezultatom.  

1. Jastučnice

Mnogi se kunu u efekat hlađenja koji je bolji od klime tokom vrelih letnjih dana, te preporučuju stavljanje jastučnice ili čaršava u zamrzivač kako bi se ti delovi posteljine rashladili pre spavanja. Efikasan način je staviti ih u kesu, zavezati i ostaviti da se rashlade nekoliko sati pre spavanja. Kada ih upotrebite, krevet će vam biti rashlađen i lakše ćete utonuti u san. Čak i ako se zagrejete nakon nekog vremena, temperatura posteljine će i dalje biti prijatna.

2. Farmerke

Pretpostavlja se da svako od nas održava higijenu odeće na nivou i da je čisti i pere u skladu sa njenim nošenjem i (ne)čistoćom. Ako opsesivno perete farmerke ili se plašite da svakodnevnim nošenjem skupljaju mnoštvo bakterija i prljavštine, povremeno ih stavljanje u zamrzivač jer ćete ih tako održati svežim. Takođe, sačuvaće njihovu boju i ukloniti sve bacile sa njih.

Pixabay

Povremeno držanje farmerki u zamrzivačima, održaće ih čistim i svežim

3. Sveće, baterije

Zamrznuti vosak se sporije topi, pa će tako ledena sveća duže trajati. Mnogi tvrde da isto važi i za baterije. Njihovo povremeno čuvanje u hladnoj kompori produžiće im vek trajanja.

4. Zapečaćena koverta

Ako se mučite da otvorite zapečaćenu kovertu, te posežete za cepanjem papira ili traženjem makaza, dovoljno je ona da odstoji u zamrzivaču neko vreme i moći ćete da je otvorite bez kidanja papira.

shutterstock.com

Neće doći do cepanja papira ukoliko smestite koverte u zamrzivač

5. Igračke, ćebad

Ako želite da mekane, plišane stvari koje su najbolje skladište za grinje "sačuvate" od tih upornih mikroorganizama, dovoljno je da ih stavite u plastičnu kesu i smestite u zamrzivač. Hladnoća će ih uništiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)