Tetka Saveta

METLA OD 4.000 DINARA: Koliko biste je vi platili?

Cene kućnih aparata jesu skočile, ali su izgleda i dobre stare metle u međuvremenu postale luksuzni proizvod!

27.07.2022 13:00

METLA OD 4.000 DINARA: Koliko biste je vi platili?
FOTO: shutterstock.com

Kada kupujete usisivač za dom, svesni ste da bi to moglo pošteno da vas košta, posebno ukoliko uzimate robotsku verziju ili kupujete markirani proizvod. Ali šta se desi kada odete da kupite starinsku metlu i saznate da joj je cena astronomska? Portal Srećna Republika vam otkriva koliko jedan poznati brend naplaćuje za svoje metle.

Naime, jedna poznata marka koja posluje i u Srbiji i koja ima svoj ogranak specijalizovan za uređenje doma je nedavno lansirala svoju kolekciju kućnih metli, a ukoliko želite da kod njih pazarite ovu alatku za dom, budite spremni da za to izdvojite ni manje ni više nego čak 4.000 dinara! Tačnije 3.990 dinara, da budemo precizni.

Naravno, ako uporedite njihov ogranak koji prodaje mušku, žensku i dečju odeću i obuću, shvatićete ubrzo da čak ni neki komadi njihove garderobe ne koštaju ovoliko, što celu situaciju stavlja u potpuno drugačiju perspektivu.

FOTO: Printscreen/zarahome.com/rs

Metla od 4 hiljade dinara

Svakako da je bitno gde se kućna tehnika prodaje, ko je proizvođač, kakve su karakteristike i performanse tog aparata, što samim tim utiče i na cenu. Ali ovde se ipak radi o običnoj slamnatoj metli, koja postoji već stotinama, ako ne i hiljadama godina. Čini se da su sa porastom cena energenata i starinske metode čišćenja na ljudski pogon dobile na značaju, ali i na ceni.

Šalu na stranu, ovakvi primeri su savršeni dokaz koliko brend igra ulogu u uspostavljanju cene nekog artikla. Metla koju biste na pijaci kupili za par stotina dinara na sajtu poznatog firmiranog proizvođača bi vas koštala čak 4.000. Stoga, sledeći put kada nešto kupujete, pamet u glavu i napravite razliku između cene koju brend nameće i stvarne vrednosti proizvoda.

Jer kako god da okrenete, metli je drška na vrhu!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)